Pregovori

Ruski veleposlanik: Amerika se trese  

Vijesti / Svijet | 22. 06. 2024. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američke vlasti se "tresu pred uspjehom Rusije, bježe od ozbiljnog razgovora s njom", uključujući i raspravu o mirovnim inicijativama predsjednika Vladimira Putina, izjavio je danas ruski veleposlanik u SAD Anatolij Antonov.

"Vidite da se (američka) administracija trese od uspjeha koji demonstriramo. Pogledajte šta se dešava na Kapitolu kada se predlažu novi zakoni da se Rusija proglašava državnim sponzorom terorizma. Ustvari, mnogi dužnosnici, jednostavno, bježe od nas, i ne žele započeti ozbiljan razgovor, ignoriraj prijedloge koje je naš predsjednik iznio u vezi rješavanja situacije u Ukrajini", rekao je Antonov novinarima, prenijela je agencija RIA Novosti.

Prethodno je Putin iznio nove mirovne prijedloge za rješavanje sukoba u Ukrajini, u kojima je predložio priznavanje statusa Krima, Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regija Rusije, konsolidaciju vanblokovskog i nenuklearnog statusa Ukrajine, njezina demilitarizacija i denacifikacija i ukidanje antiruskih sankcija, ali je ukrajinska strana odbacila prijedlog.

Kopirati
Drag cursor here to close