Baloni

Sjeverna Koreja napada Južnu fekalijama

Baloni koje su poslali aktivisti obično sadrže letke koji kritiziraju obitelj Kim, koja vlada Sjevernom Korejom, zajedno s predmetima kao što su novčanice u američkim dolarima, vreće riže i USB-ovi s K-pop glazbom.
Vijesti / Svijet | 24. 06. 2024. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U balonima koje je Sjeverna Koreja prebacila preko granice u Južnu Koreju pronađeni su paraziti u fekalijama, zajedno sa odjećom kao što su donje rublje, kravate i čarape, objavile su vlasti u Seulu.

Sjeverna Koreja je poslala više od 1.000 balona preko granice od kraja prošlog mjeseca, a ispitivanjem sadržaja u desetinama balona pronađeni su paraziti, kao što su okrugli crvi i gliste, objavilo je danas Ministarstvo ujedinjenja Južne Koreje.

Kim Yo Jong, sestra sjevernokorejskog lidera, rekla je da bi još balona moglo uskoro preletjeti granicu nakon što su aktivisti u Južnoj Koreji ovog mjeseca ispustili balone u Sjevernu Koreju, a južnokorejska vlada je počela emitirati govore preko zvučnika na granici usmjerenoj na sjever.

Baloni koje su poslali aktivisti obično sadrže letke koji kritiziraju obitelj Kim, koja vlada Sjevernom Korejom, zajedno s predmetima kao što su novčanice u američkim dolarima, vreće riže i USB-ovi s K-pop glazbom, prenosi Tanjug pisanje Bloomberga.

Južnokorejsko ministarstvo je dodalo da Pjongjang izbjegava preko granice slati predmete koji bi mogli ukazivati na svakodnevni život na Sjeveru, a da baloni obično sadrže otpadni papir i odjeću isječenu na komade.

Kopirati
Drag cursor here to close