Iskoristio pravo

Španjolski premijer odbio svjedočiti u slučaju navodne korupcije supruge

Postupak je dio preliminarne istrage o tome je li Sanchezova supruga Begona Gomez iskoristila svoj položaj premijerove supruge kako bi osigurala sponzore za magistarski studij koji je vodila na univerzitetu.
Vijesti / Svijet | 30. 07. 2024. u 17:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski premijer Pedro Sanchez odbio je u utorak odgovarati na pitanja suca u sudskoj istrazi o navodnoj korupciji i trgovini utjecajem protiv njegove supruge, zbog čega je u travnju razmišljao o ostavci, rekli su odvjetnici prisutni na saslušanju.

Postupak je dio preliminarne istrage o tome je li njegova supruga Begona Gomez iskoristila svoj položaj premijerove supruge kako bi osigurala sponzore za magistarski studij koji je vodila na univerzitetu.

Sanchez je u više navrata odbacio optužbe protiv nje, rekavši da su neutemeljene i da su ih dirigirali desničarski politički neprijatelji, a u utorak je državno pravobraniteljstvo u njegovo ime podnijelo tužbu protiv istražnog suca zbog navodnih malverzacija.

''Ova tužba ima za cilj poštovanje neovisnosti pravosuđa, ali i njegovu obranu od prakse onih koji djeluju iz političkih motiva i izvan zakona'' - rekla je glasnogovornica vlade Pilar Alegria, prenosi Reuters.

Gomez nije javno komentirala slučaj.

Njen odvjetnik, bivši ministar unutarnjih poslova Antonio Camacho, rekao je da je Sanchezovo svjedočenje trajalo dvije minute, a sudac Juan Carlos Peinado postavio mu je dva pitanja - je li u srodstvu s nekom od osoba pod istragom i želi li svjedočiti.

Kopirati
Drag cursor here to close