Sugestije

Trump: Izrael treba gađati iransku nuklearnu infrastrukturu

Trump je u Sjevernoj Karolini kritizirao Bidena i otišao korak dalje sugerirajući da bi Izrael trebao ''prvo gađati nuklearnu'' infrastrukturu, a o ostalome ''brinuti kasnije''
Vijesti / Svijet | 05. 10. 2024. u 07:32 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump u petak je rekao da Izrael treba ciljati nuklearnu infrastrukturu Irana, nakon što je aktualni demokratski predsjednik Joe Biden rekao da bi na mjestu Izraela ''razmislio'' o gađanju iranskih naftnih postrojenja.

Tenzije između Irana i Izraela su na visokoj razini, dok Izrael važe opcije kako će odgovoriti Teheranu na napad balističkim projektilima, koji je Iran izveo u utorak kao odgovor na izraelsku vojnu akciju u Libanonu.

Biden ranije u petak rekao da bi na mjestu Izraela ''razmislio o alternativama gađanju naftnih postrojenja'', dodavši da Izrael još nije odlučio kako će izvesti protunapad te da se o tome ''još raspravlja''.

Trump je kasnije u Sjevernoj Karolini kritizirao Bidena i otišao korak dalje sugerirajući da bi Izrael trebao ''prvo gađati nuklearnu'' infrastrukturu, a o ostalome ''brinuti kasnije'', prenosi agencija Hina pozivajući se na France Presse.

Kopirati
Drag cursor here to close