Tri osobe ubijene

Uhićen osumnjičeni za napad u Njemačkoj - ''Osveta za muslimane u Palestini''

"Upravo smo uhitili pravog osumnjičenika", rekao je ministar unutarnjih poslova, recizirajući da istražitelji imaju "dokaze".
Vijesti / Svijet | 25. 08. 2024. u 07:01 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac osumnjičen za smrtonosni napad nožem na festivalu u Solingenu, u zapadnoj Njemačkoj, za koji je odgovornost preuzela skupina Islamska država (IS), uhićen je u subotu, rekao je regionalni ministar unutarnjih poslova Herbert Reul.

"Onaj kojeg smo tražili cijeli dan nedavno je bio u policijskom pritvoru u našim prostorijama", rekao je ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Herbert Reul na javnoj televiziji ARD, javila je Hina.

"Upravo smo uhitili pravog osumnjičenika", dodao je, precizirajući da istražitelji imaju "dokaze".

Islamska država preuzela je u subotu odgovornost za napad nožem u zapadnom njemačkom gradu Solingenu u kojem je ubijeno troje ljudi.

Militantna skupina je na Telegramu objavila da je napad izveo jedan od njezinih članova "kao osvetu za muslimane u Palestini i na svim drugim mjestima".

Napad u petak, u kojem je muškarac ubio troje i ranio osmero ljudi, dogodio se na trgu Fronhof u Solingenu gdje je trajao festival u povodu 650. obljetnice grada.

Glasnogovornik policijske uprave Duesseldorf rekao je kako je iz video materijala vidljivo da je napadač ciljano ubadao žrtve u vrat.

Kopirati
Drag cursor here to close