Tijekom noći

Ukrajina napala Krim

Rusija je više puta lansirala balističke rakete na jug Ukrajine s poluotoka Krim koji je Moskva zauzela i okupirala 2014.
Vijesti / Svijet | 10. 06. 2024. u 15:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinska vojska priopćila je da je oštetila tri ruska obrambena sustava tipa zemlja-zrak tijekom noći u raketnim napadima na poluotok Krim koji je okupirala Moskva.

Napadi su pogodili sustav S-400 u Džankoju i dva manje napredna sustava S-300 u blizini Jevpatorije i Černomorske, što je rezultiralo "značajnim gubicima" za rusku protuzračnu obranu, priopćio je u ponedjeljak generalštab Ukrajinske vojske.

Reuters nije mogao potvrditi to priopćenje iz neovisnih izvora. Iz ruskog ministarstva obrane nije bilo komentara. Lokalni Telegram kanali izvijestili su o eksplozijama u blizini Džankoja i Jevpatorije.

Ukrajinska vojska je priopćila da su njeni udari isključili radare na ruskim sustavima i detonirali streljivo u tom području.

''Nijedan od naših projektila nije presrela neprijateljska 'visoko efikasna' protuzračna obrana'', navodi vojska na svom Telegram nalogu.

Rusija je više puta lansirala balističke rakete na jug Ukrajine s poluotoka Krim koji je Moskva zauzela i okupirala 2014.

Tijekom posljednje dvije godine ruske invazije u punom obujmu, Ukrajina je zauzvrat izvela više zračnih i pomorskih udara na ruske ciljeve na poluotoku i nanijela značajnu štetu moskovskoj floti u Crnom moru.

Ukrajina je priopćila da je oštetila dva trajekta 30. svibnja i zaustavila njihove operacije između poluotoka i ruskog kopna. Plovila su korištena kao rezerva za most dug 18 kilometara koji je izgradila Rusija, a koji je Ukrajina također ranije napala, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close