Pukle gume

VIDEO | Brza reakcija pilota spasila putnike leta AA 590

Let American Airlinesa 590 iz Tampe izbjegao je katastrofu nakon puknuća guma pri polijetanju. Svi putnici i posada sigurno su evakuirani zahvaljujući brzoj reakciji pilota.
Vijesti / Svijet | 11. 07. 2024. u 08:34 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Let American Airlinesa 590 iz Tampe na Floridi za dlaku je izbjegao katastrofu nakon što je tijekom polijetanja puklo nekoliko guma na zrakoplovu. Incident se dogodio u trenutku kada je zrakoplov dobivao brzinu, samo nekoliko sekundi prije uzlijetanja.

Kako je pilot primijetio problem, naglo je pritisnuo kočnice dok je avion jurio prema kraju piste. Zahvaljujući brzoj reakciji i vještini pilota, izbjegnuta je veća nesreća. Svi putnici i članovi posade, njih ukupno 176 putnika i šest članova posade, sigurno su iskrcani bez ozljeda.

Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) objavila je priopćenje u kojem navodi da je polijetanje prekinuto nakon što je posada na Boeingu 737 prijavila višestruko puknute gume.

"Polijetanje je prekinuto zbog višestrukog pucanja guma, ali zahvaljujući brzom reagiranju posade, izbjegnuta je potencijalna tragedija. Na sreću, nitko nije ozlijeđen i svi su putnici sigurno evakuirani", stoji u priopćenju FAA.

Incident je izazvao kašnjenja na aerodromu u Tampi, ali su letovi ubrzo nastavljeni prema uobičajenom rasporedu nakon što je pista pregledana i očišćena. Putnici leta 590 preusmjereni su na druge letove kako bi što prije stigli do svojih odredišta.

Ovaj događaj ponovno je podsjetio na važnost sigurnosnih procedura i brze reakcije posade u zrakoplovstvu. Iako je situacija bila opasna, zahvaljujući profesionalnosti pilota i kabinskog osoblja, svi su putnici sigurno iskrcani bez ikakvih ozljeda.

U narednim danima očekuje se detaljnija istraga o uzrocima pucanja guma kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti. Za sada, svi uključeni mogu biti zahvalni na uspješnom ishodu ovog potencijalno opasnog događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close