Britanac u Meksiku

VIDEO Veleposlanik dobio otkaz nakon što je uperio pušku u zaposlenika

Veleposlanik Jon Benjamin bio je na službenom putu u dvije meksičke države u kojima su snažni narkokarteli kada je uzeo pušku iz vozila kojim je putovao i uperio je u zaposlenika.
Vijesti / Svijet | 01. 06. 2024. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Velike Britanije u Meksiku otpušten je ranije ove godine nakon što je snimljen kako drži jurišnu pušku uperenu u zaposlenika lokalnog veleposlanstva, objavljeno je danas, prenosi Hina.

Prema Financial Timesu, veleposlanik Jon Benjamin bio je na službenom putu u dvije meksičke države u kojima su snažni narkokarteli kada je uzeo pušku iz vozila kojim je putovao i uperio je u zaposlenika.

Video koji navodno prikazuje taj incident objavio je na platformi X anonimni korisnik, koji je napisao: "U kontekstu svakodnevnih ubojstava u Meksiku za koja su odgovorni dileri droge, on se usuđuje šaliti."

Britansko ministarstvo vanjskih poslova nije službeno objavilo da je otpustilo Benjamina. Međutim, na vladinoj službenoj web stranici stoji da je on "bio britanski veleposlanik u Meksiku između 2021. i 2024. godine".

Prema internetskoj stranici, Benjamin se "pridružio diplomatskoj službi 1986., a prethodno je predstavljao britansku vladu u Čileu, Gani, Turskoj, Indoneziji i Sjedinjenim Državama, tijekom svoje 35-godišnje karijere."

Ministarstvo je za Financial Times poručilo: "Svjesni smo ovog incidenta i poduzeli smo odgovarajuće mjere."

Kopirati
Drag cursor here to close