"Vidjet ćemo"

Vučić o Putinovom pozivu: Nisam odbio, ali ni prihvatio

"Vidio sam više naslova, vidio sam da su neki rekli da sam nešto odbio, neki su rekli da sam nešto prihvatio. I cijeli dan su lagali i jedni i drugi. Ja sam rekao vidjet ćemo", precizirao je Vučić.
Vijesti / Svijet | 06. 09. 2024. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je veće investicije prema Republici Srpskoj i da se neće odreći politike podrške prema Srpskoj.

Vučić je rekao da će most u Karakaju koštati četiri milijuna eura, a ako se bude gradio novi most onda taj iznos neće biti ispod 70 - 80 milijuna eura.

Ulaganja 

"Neću se odreći politike podrške prema Republici Srpskoj", rekao je Vučić novinarima na mostu u Karakaju, prenosi Srna.

On je dodao da će Srbija, dok je on predsjednik, biti uz Republiku Srpsku, da nikada neće ugrožavati Daytonski sporazum i suverenitet BiH.

Vučić je na kritike što ulaže u Republiku Srpsku, a ne u neke dijelove Srbije, odgovorio da žali takvu pokvarenu politiku i istaknuo da će nastaviti ulagati.

Vučić je rekao i da Srbija i Republika Srpska nemaju ozbiljnu vezu koja ih spaja i da je na današnjoj vlasti da surađuju i grade.

Vučić je rekao da trenutno radi prometnica Šabac-Loznica u dužini od 54 kilometara koja će biti otvorena 15. prosinca, a odmah nakon toga bit će građena brza prometnica Loznica-Mali Zvornik u dužini od 21 kilometar.

"To otvara Podrinje, ka Bajnoj Bašti i Zvorniku", izjavio je Vučić, koji je s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom obišao radove na rekonstrukciji mosta u Karakaju.

Mediji slagali? 

On je naveo da su posljednjih godina izgradili više veza i mostova nego u prethodnih 100 ili 200 godina.

O pozivu predsjednika Rusije Vladimira Putina, Vučić je kazao kako odluka još uvijek nije donesena.

"Ja sam rekao vidjet ćemo, samo sam rekao da postoje unaprijed zakazane posjete i poslije toga sam rekao vidjet ćemo. Dakle, odluku o tome ćemo donositi tamo 10. i 15. listopada. Ali nema nikakve sumnje da je važan poziv stigao, kao što imamo i ranije zakazane važne posjete", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentira medijske navode da je rekao - "njet Putinu".

"Vidio sam više naslova, vidio sam da su neki rekli da sam nešto odbio, neki su rekli da sam nešto prihvatio. I cijeli dan su lagali i jedni i drugi. Ja sam rekao vidjet ćemo", precizirao je Vučić.

On je u četvrtak kazao kako je prije desetak dana dobio poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina da se pridruži summitu BRIKS-a koji se održava u periodu od 22. do 24. listopada u Kazanju.

Kopirati
Drag cursor here to close