Rade ozbiljno

Vučić rekao da se Hrvatska ima pravo naoružavati, pa najavio iznenađenje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Hrvatska ima pravo naoružavati, ali je dodao i kako će Srbija u idućem periodu nabaviti mnogo oružja.
Vijesti / Svijet | 03. 08. 2024. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u subotu u Loznici, odgovarajući na pitanje novinara koji je stav Srbije po pitanju naoružavanja Hrvatske američkim raketnim sustavima "HIMARS", da se Hrvatska ima pravo naoružavati, ali je dodao i kako će Srbija u idućem periodu nabaviti mnogo više izuzetnog oružja.

"Naši timovi rade na tome i već smo mnogo toga sklopili, pa vidjet ćete to u kratkom periodu", rekao je Vučić prilikom obilaska renovirane kasarne "Podnarednik Momčilo Gavrić".

Vučić je podsjetio i da će Hrvati dobiti 12 polovnih zrakoplova Rafal i dodao da će "HIMARS-e" oni dobiti za 3 godine.

Ocijenio je da je "HIMARS" izuzetno ozbiljno, precizno oružje, veoma pokretno. "Zamislite samo da smo mi nabavljali nešto tog tipa, koliko bi tekstova u regiji izašlo, kako ugrožavamo sve i svakoga", rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija nije pokazala sve šta ima od vojne opreme i najavio je još "iznenađenja" u idućem periodu.

"Radimo veoma ozbiljno i ulažemo mnogo novca, jer naša doktrina je promijenjena... naša doktrina je danas mnogo ozbiljnija, složenija, kompleksnija, zahtjeva mnogo više od nas. I zato vidite upravo i ovo danas gdje smo došli. Kada govorimo o toj doktrini i o strategijskim i taktičkim opredjeljenjima, mi ćemo jačati mnogo brže nego što oni to vide", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close