Oštećen restoran

Eksplozija u centru Kölna: Teško ozlijeđen radnik, strah od terorizma

Eksplozija u centru Kölna izazvala paniku, teško ozlijeđen radnik čistoće, a vlasnik zgrade sumnja na terorizam. Policijska akcija je u tijeku.
Vijesti / Terorizam | 16. 09. 2024. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka policija pokrenula je akciju nakon eksplozije koja se dogodila jutros u centru Kölna, u regiji Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Policija je putem društvene mreže X izvijestila građane da izbjegavaju područje oko Hohenzollernringa, gdje je operacija u tijeku.

U eksploziji je teško ozlijeđen radnik čistoće, koji je hitno prevezen u bolnicu. Prema policiji, njegovo stanje je ozbiljno. Na slikama koje je objavio list Bild, vidljiva su oštećenja na ulazu u jedan restoran, gdje je došlo do eksplozije.

Vlasnik zgrade u kojoj se dogodio incident izjavio je kako sumnja na terorizam, tvrdeći da je netko aktivirao eksplozivnu napravu u dijelu zgrade u kojem se nalaze restoran i Vanity-Club.

Preliminarna procjena štete iznosi oko 100 tisuća eura.

Mafija?

Eksplozija se dogodila u prolazu pored noćnog kluba na Hohenzollernringu, glavnoj gradskoj ulici u Kölnu. Prema prvim fotografijama s mjesta događaja, razbijeni su prozori, a stropne ploče su se urušile.

Agencije sada spekuliraju o mogućoj povezanosti incidenta s kriminalnom skupinom poznatom kao Mokro mafija.

Policija Kölna, koja nadzire ovo područje putem video kamera 24 sata dnevno, zasad ne daje konkretne informacije. Postavlja se pitanje zašto javnost nije ranije obaviještena o mogućim daljnjim opasnostima.

Iako je nadzor postavljen kako bi se spriječili slični incidenti, eksplozija se ipak dogodila na izloženom mjestu. Ova situacija otvara raspravu o učinkovitosti videonadzora koji je uveden kao mjera sigurnosti od strane kelnskih vlasti i Ministarstva unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Kopirati
Drag cursor here to close