Pod okriljem noći

Iz oružja s prigušivačem pucali na vozilo kosovske policije

Vijesti / Terorizam | 12. 06. 2012. u 15:56 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ophodnja kosovske policije napadnuta je u utorak nešto poslije ponoći vatrenim oružjem u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a dvojica policajaca koja su se nalazila u automobilu parkiranom ispred administrativnog ureda kosovskih vlasti u naselju Bošnjačkoj mahali, nisu ozlijeđena, javljaju u utorak mediji u Beogradu i u Prištini.

Napad se dogodio oko jedan sat poslije ponoći, a policajci koji su se nalazili ispred administrativnog ureda za sjever Kosova, čije se otvaranje očekuje sljedećih dana, čuli su udar metka u blatobran automobila, no nisu čuli pucnje pa se pretpostavlja da je napadač pucao iz oružja s prigušivačem.

Kako prenose prištinski mediji na albanskom jeziku, nakon što su vidjeli da je automobil pogođen, policajci, obojica albanske nacionalnosti, brzo su napustili automobil nakon čega je slijedilo još nekoliko hitaca u istu metu.

Regionalni glasnogovornik policije u Kosovskoj Mitrovici Besim Hoti rekao je da nitko od policajaca u izgredu nije ozlijeđen. Kosovska policija za sada nije identificirala osumnjičene za ovaj napad. U sklopu istrage na mjestu događaja su forenzički stručnjaci kosovske policije, kao i istražiteljske ekipe europske misije za provedbu prava na Kosovu (EULEX).

Kopirati
Drag cursor here to close