Izbori na Kosovu

Nadziranje birališta: S jedne strane policija, a s druge pristalice bojkota

Vijesti / Terorizam | 03. 11. 2013. u 11:50 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je kako policija osigurava biračka mjesta za današnje lokalne izbore na KiM, a da je u regiji Kosovske Mitrovice angažirano 460 policajaca.

Svako biračko mjesto je osigurano od strane policije, za svaki tim koji je vršio pratnju materijala, pratnju je vršila i policija, nikakvih problema nije bilo prilikom transporta, a poduzete su sve mjere po našem operativnom planu, rekao je Bojić Tanjugu.

Upitan za okupljanja pristalica bojkota izbora oko biračkih mjesta, Bojić je kazao da policija ne može da reagira ukoliko nema remećenja javnog reda i mira ili dok građani ne prijave da su provocirani ili maltretirani.

Za sada nije bilo prijava građana, izjavio je Bojić.

Pristalice bojkota u skupinama su prisutne u blizini nekoliko biračkih mjesta u Kosovskoj Mitrovici, a u blizini biračkih mjesta se nalaze pripadnici kosovske policije i Eulexa.

Među okupljenima je i vođa "Obraza" Mladen Obradović i jedan dio bivših vijećnika skupštine općina sa sjevera Kosova.

Prema izvještajima s lica mjesta, onima koji izlaze na glasanje pristalice bojkota upućuju pogrde, a prilikom dolaska jednog od kandidata za gradonačelnika Olivera Ivanovića na biračko mjesto, negodovali su i zviždali.

Kopirati
Drag cursor here to close