Kosovo

U pucnjavi kod Zubinog potoka ...

Vijesti / Terorizam | 27. 07. 2011. u 07:24 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjeveru Kosova sinoć je bilo mirno, a lokalni Srbi su noć proveli na barikadama.

Kako javlja B92, čekali su osam sati ujutro i potpuno povlačenje pripadnika specijalne kosovske policije ROSU.

Oko 200 Srba je i drugu noć za redom na blokadama u mjestu Rudare, u općini Zvečan. Reporter Tanjuga javlja i da Srbi drže u blokadi magistralni put koji vodi prema Raškoj i prelazu Jarinje. U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice ne primjećuje se pojačano prisustvo kosovske policije i KFOR-a i situacija je mirna.

Predsjednik općine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je Tanjugu da su ljudi uznemireni zbog posljednjih događaja te da će ostati na blokadama do jutra, ali i narednih dana.

U pucnjavi kod Zubinog potoka, kada se grupa pripadnika KPS-a u dva džipa pokušala vratiti na prijelaz Brnjak koji su tri sata ranije napustili, jučer je pod još nerazjašnjenim okolnostima ranjen kosovski policajac Enver Zumberi. U utorak navečer je podlegao nakon ranjavanja.

Glasnogovornik Kosovske policije Arber Beka rekao je Tanjugu da je još jedan kosovski policajac hospitaliziran u kliničkom centru u Prištini, ali da nije životno ugrožen.

Mirno je i u Leposaviću, ali se Srbi, koji su od sinoć na putu prema administrativnom prijelazu Jarinje postavili barikade, ne razilaze.

Kopirati
Drag cursor here to close