Högertrafik

Na današnji dan 1967. Šveđani su prešli s lijeve na desnu stranu ceste

Promjena u Švedskoj izvršena je u ranim jutarnjim satima, i to tako da je propisano da se u 4:50 sva vozila moraju zaustaviti, a zatim promijeniti stranu. U 5:00 mogli su krenuti dalje po desnoj strani ceste.
AutoMoto / Flash | 03. 09. 2024. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan, 3. rujna 1967. godine u čitavoj je Švedskoj promijenjena strana ceste po kojoj se vozilo, s dotadašnje lijeve na desnu stranu.

Bio je to značajan dan u švedskoj povijesti, jer je promjena dugo vremena brižno pripremana, a taj dan dobio je i oznaku Dan H (slovo H kratica je za Högertrafik, što na švedskom znači promet po desnoj strani).

Razlog promjeni bila je činjenica da su tada već sve Švedskoj susjedne zemlje vozile po desnoj strani, a i švedski su građani većinom već posjedovali automobile s volanom na lijevoj strani. Takvi automobili predstavljali su u postojećem sustavu opasnost, naročito pri pretjecanjima (vozač nije imao dobar pregled).

Inače, prvi zakonski prometni propisi doneseni su u Švedskoj 1718. godine i vrijedilo je pravilo vožnje desnom stranom. Međutim, ovaj propis nije bio dugog vijeka. Godine 1734. zamijenjen je novim koji je propisivao promet lijevom stranom.

Vožnja lijevom stranom nije stvarala nikakve probleme u zemlji prije nego što su se automobili počeli ozbiljno širiti i prijevoz internacionalizirati. Na graničnim prijelazima Švedske sa susjednim državama Norveškom i Finskom, koji voze desnom stranom, vozila su morala promijeniti stranu ceste.

Sada se pojavio zahtjev za prilagodbom prometnom sustavu koji dominira kontinentalnom Europom. Sigurnost u prometu također je bila razlog za prelazak na desni promet. 

Video: When Sweden Switched To Driving On The Right

Godine 1955. održan je narodni referendum. Pokazalo se da uvjerljiva većina sudionika referencuma, njih 82,9%, želi nastaviti voziti lijevom stranom, dok samo 15,5% želi prijeći na vožnju desnom stranom. Odaziv je iznosio 53,2 posto birača s pravom glasa.

Suprotno rezultatu referenduma, parlament je osam godina kasnije, 10. svibnja 1963., sa 119 glasova za, 16 protiv i 4 suzdržana (i 12 odsutnih zastupnika) odlučio da će Švedska prijeći na promet ovanje desnom stranom 1967. godine.

Promjena u Švedskoj izvršena je u ranim jutarnjim satima, i to tako da je propisano da se u 4:50 sva vozila moraju zaustaviti, a zatim promijeniti stranu. U 5:00 mogli su krenuti dalje po desnoj strani ceste.

Pri promjeni se nije dogodila nijedna smrtna prometna nesreća, a zanimljivo je da je ukupan broj prometnih nesreća čak i smanjen.

Dana 2. rujna 2017. grad Malmköping proslavio je 50. obljetnicu uvođenja prometa desnom stranom. Promjena (Högertrafikomläggning) je proslavljena tako što su odabrane ulice vozile lijevom stranom od 11 do 15 sati.

Vozila iz nekadašnjeg vremena i stari autobusi iz Muzeja tramvaja u Malmköpingu, koji su bili dizajnirani za promet lijevom stranom, ponovno su vozili "ispravno".

Danas se u većini svjetskih država vozi po desnoj strani. Iznimke su od europskih zemalja samo Velika Britanija, Irska, Cipar i Malta, no u ostatku svijeta razmjerno je mnogo država u kojima se vozi po lijevoj strani.

Primjeri su svjetskih država u kojima se još uvijek vozi po lijevoj strani: Australija, Indija, Indonezija, Japan, Jamajka, Pakistan, Južna Afrika, Tajland, Kenija i Malezija.

Kopirati
Drag cursor here to close