Poklečani, Posušje

Blidinje: Mirni protest protiv planova za izgradnju vjetroparka

Mirni skup protiv izgradnje vjetroparka u Parku prirode Blidinje, 13. srpnja, s ciljem podizanja svijesti o potencijalnoj šteti za ekosustav i očuvanja prirodne ljepote Blidinja.
Gospodarstvo / Ekologija | 12. 07. 2024. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aarhus centar u BiH, zajedno s mještanima Poklečana, organizira mirni skup koji će se održati u subotu, 13. srpnja, u Parku prirode Blidinje, u blizini planinarskog doma Orlova stina (adresa Kongor), s početkom u 11:55 sati.

Izjave za medije su planirane za 11:55 sati. Predstavnici neformalne grupe građana, koji se zajedno s Aarhus centrom u BiH bore za zaštitu Štitara, obratit će se medijima.

Skup je organiziran kao mirni protest protiv planova za izgradnju vjetroparka na području Štitara, za koji se smatra da bi mogao imati ozbiljne negativne posljedice na jedinstveni prirodni ambijent. Cilj ovog skupa je podizanje svijesti o potencijalnoj šteti koju bi izgradnja vjetroparka mogla nanijeti ekosustavu Parka prirode Blidinje, kao i izražavanje neslaganja lokalne zajednice i ekoloških aktivista s ovim planovima.

Blidinje je prepoznato po svojoj prirodnoj ljepoti i ekološkoj važnosti, te organizatori ističu da se ovaj dragocjeni resurs mora mnogo bolje štititi od devastacije.

Kopirati
Drag cursor here to close