Izbušeno i otrovano

Tko ubija stabla u Mostaru?

Gospodarstvo / Ekologija | 19. 07. 2024. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ulica kraljice Katarine u Mostaru mogla bi ostati bez jednog stabla. Aktivisti na Facebook stranici Žuću objavili su apel za pomoć drvetu, koje su dobili od čitatelja.
 
''U Ulici kraljice Katarine 8 b rastem više od 60 godina. Jučer je loš čovjek izbušio rupe u mom deblu i zalio me vjerojatno motornim uljem. Ja drvo bojim se za svoj život, postoji li netko da me može spasiti'', stoji u pismu sugrađanina koje je u ime drveta poslano ovoj stranici.

Navodi se da je jedna od susjeda išla do komunalnih redara, koji ne mogu ništa, jer kako je navedeno, osoba koja je probušila i otrovala drvo nije viđena i nema dokaza, dok se ne javi neki svjedok.
 
''U drugoj službi na koju je upućena žena da traži pomoć za drvo, djelatnica je rekla da nije doktor za drvo, što više reći. Na kraju loš čovjek koji je izbušio rupe i zalio me motornim uljem će sačekati da se osušim i pozvaće šlužbu Parkova da me ispilaju da bi njemu bespravno izgrađena garaža bila čistija'', navodi se u pismu.

Žućo je sve pratitelje zamolio da pošalju informacije o osobi koja je probušila drvo, kako bi je prijavili prekršajno i kazneno.
Kopirati
Drag cursor here to close