Prepucavanje se nastavlja

Amerikanci ponovno pitaju RS: ''Gdje je novac?''

Podsjećaju na "taktike" brojnih kompanija koje se nalaze pod sankcijama OFAC-a, odnosno Ureda za imovinu stranaca u SAD-u.
Gospodarstvo / Novac | 24. 07. 2024. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini uputilo je novu kritiku vlastima Republici Srpskoj, a ponovno su pitali gdje je novac kojeg RS posuđuje.

Podsjećaju na "taktike" brojnih kompanija koje se nalaze pod sankcijama OFAC-a, odnosno Ureda za imovinu stranaca u SAD-u.

"Kompanije povezane s sankcioniranim pojedincima i politički moćnima često restrukturiraju vlasništvo korporacije kako bi skrile uključenost obitelji. Tko ima koristi od ovih neprozirnih poslovnih transakcija?", objavili su iz Veleposlanstva SAD-a.

Na kraju su dodali i pitanje "Gdje je novac?", povezan uz objavu od prije nekoliko dana, kada su napomenuli na 1,1 milijardu KM koju je Vlada RS-a posudila na Banjalučkoj burzi.

Nakon toga, još nekoliko objava su posvetili financijskom stanju u RS. Tako su 22. srpnja izdvojili nekoliko ugovora koje su vlasti u RS-u potpisali sa sankcioniranim tvrtkama, za koje ističu da vrijede više od 70 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close