Vrh

Zuckerberg 'porastao' za 73,4 milijarde dolara

Četrdesetogodišnji Mark Zuckerberg, koji je 2004. godine pokrenuo Facebook, ima veliki dio svog bogatstva vezanog za dionice platforme Meta.
Gospodarstvo / Novac | 29. 09. 2024. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnivač Facebooka i šef kompanije Meta, Mark Zuckerberg postao je četvrta najbogatija osoba na svijetu, pridruživši se klubu bogataša s više od 200 milijardi dolara u kojem su dosad bila trojica milijardera - Elon Musk, Jeff Bezos i Bernard Arnault.

Nedavni podaci iz Bloombergovog indeksa milijardera pokazuju da je Zuckerberg povećao svoje osobno bogatstvo za nevjerojatnih 73,4 milijarde dolara u 2024. na 201 milijardu dolara, javlja CNN.

Izvršni direktor Tesla i društvene mreže X, Elon Musk, na čelu je najbogatije četvorke s 272 milijarde dolara, slijede ga osnivač Amazona Bezos na čijem je kontu 211 milijardi dolara i osnivač, predsjednik i izvršni direktor najveće svjetske kompanije za luksuznu robu LVMH Arnault s 207 milijardi dolara, a prema posljednjim podacima sad im se u "klubu 200" pridružio i Zuckerberg.

Četrdesetogodišnji Mark Zuckerberg, koji je 2004. godine pokrenuo Facebook, ima veliki dio svog bogatstva vezanog za dionice platforme Meta čije su dionice porasle za skoro 64% u 2024. godini, prenosi FoNet.

Prošle srijede dionice Meta uvećane su za 0,9% i u trgovini tog dana dostigle rekordno visoku razinu od 568,31 dolara, ali su neznatno pale u petak - na 567,36 dolara, navodi CNN.

Meta upravlja popularnim platformama društvenih medija Facebook, Instagram i Threads, kao i aplikacijom za razmjenu poruka WhatsApp.

Kopirati
Drag cursor here to close