Opojni mirisi

Uživajte u njima - Ovih 7 vrsta cvijeća cvjeta u lipnju

Otkrijte koje cvijeće možete ubrati iz svog vrta u lipnju, uključujući ruže, slatki grašak i božure.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 17. 06. 2024. u 11:58 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi vrtovi su puni cvijeća u lipnju, ispunjeni bojama i mirisima. Postoji mnogo prekrasnog cvijeća koje možete ubrati i donijeti u kuću da uživate, a mi vam donosimo 7 vrsta koje je karakteristično za lipanj, prenosi Gardeners World

Što saditi u lipnju? 

Evo sedam prekrasnih cvjetova koje možete brati u lipnju - uključujući jednogodišnje biljke poput slatkog graška, trajnice poput božura i grmlje poput ruža.

1. Slatki grašak 

Foto: Canva / Slatki grašak

Redovito branje slatkog graška (Lathyrus odoratus) znači ne samo da ćete imati mnogo lijepih cvjetova za ukras kuće, već ćete potaknuti rast više cvijeća. Za najbolje cvjetanje, uklanjajte kovrčave izdanke kako rastu. 

2. Ljiljani

Foto: Canva / Ljiljani

Ljiljani, poput "Maldano", prikazani ovdje, doživljavaju svoj najbolji sjaj u lipnju. Ne zaboravite da je ova vrsta ljiljana otrovna za mačke. 

3. Božuri

Foto: Canva / Božuri

Raskošni božuri čine divno rezano cvijeće, posebno duplo, kao što je ova prekrasna Paeonia "Pink Hawaiian Coral". 

4. Alstromerija ili peruanski ljiljan

Foto: Canva / Peruanski ljiljan

Alstroemerije (peruanski ljiljani) kao što je Alstroemeria "Cahors" (Planet Series) čine izuzetno dugotrajno rezano cvijeće i dolaze u nizu boja. 

5. Mini karanfil

Foto: Canva / Karanfil

Karanfili (Dianthus barbatus) su trajnice, koje se obično uzgajaju kao dvogodišnje biljke, te izgledaju sjajno dok se protežu po rubovima bilo koje kuće za odmor. Ova vrsta cvijeća je dugotrajno rezano cvijeće koje podnosi velike vrućine.  

6. Večernica 

Foto: Canva / Večernica

Slatka rukola (kao što je Hesperis matronalis var. alba) izgleda predivno u svakom ljetnom vrtu te je jedno od najboljih vrsta rezanog cvijeća. Ako ga u svom vrtu želite iz godine u godinu, uzgajajte ga iz sjemena. 

7. Ruže

Foto: Canva / Ruža

Ruže su, naravno, prekrasno rezano cvijeće i dolaze u velikom rasponu vrsta i boja. "Lynda Bellingham", prikazana ovdje, ima lagani, začinski miris.

Kopirati
Drag cursor here to close