Za nestrpljive vrtlare

Još ima nade za vaš vrt ili balkon: 6 vrsti cvijeća koja brzo rastu, a ne traže puno

Ali ako jednostavno ne možete čekati dugo da vidite svoje biljke u punom cvatu, postoje neke vrste cvijeća koje će vam pružiti vrlo brzo pogled na rascvjetano šarenilo.
Lifestyle / Životinje | 13. 06. 2024. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada se radi o uređenju lijepog i raskošnog vrta ili predivnog balkona strpljenje je jedna od najvažnijih vještina koje treba imati.

Ali ako jednostavno ne možete čekati dugo da vidite svoje biljke u punom cvatu, postoje neke vrste cvijeća koje će vam pružiti vrlo brzo pogled na rascvjetano šarenilo.

Portal Zadovoljna.hr izdvojio je šest sorti lijepih cvjetova za koje stručnjaci kažu da će u vrtu ili na balkonu vrlo brzo dosegnuti svoj puni potencijal dajući vam prekrasne rezultate bez puno muke i čekanja na obilje cvijeća.

1. Neven

Lijepi neven pravi je zgoditak za vaš vrt jer će već za manje od dva mjeseca raskošno i obilno cvasti, a odlično se snalazi na punom i jakom suncu.

Tlo mu mora biti dobro drenirano, a neće mu trebati nikakvo gnojivo. Jako je otporan i doista opravdava svoje ime jer ne vene tako lako.

Foto: Canva / Otporni neven izdržat će gotovo sve uvjete

2. Dragoljub

Osim što brzo raste, ovaj lijepi cvjetić je i jestiv. Samo tjedan dana nakon sjetve dragoljuba već ćete vidjeti prve rezultate.

Foto: Canva / Zahvalni dragoljub je i jestiv 

Jako se jednostavno uzgaja, puno daje, a i prirodni je insekticid. Dobro tolerira i sušu, a može rasti uspravno, ali biti i puzavac.

3. Cinija

Cinije su ljetno cvijeće nezaobilazno u vrtu zahvaljujući svojim šarenim cvjetovima nalik tratinčicama koji su snažne i lako se uzgajaju.

Foto: Canva / Cinija, omiljeno cvijeće naših baka

Za oko mjesec i pol njihovo će cvjetanje postići puni potencijal, a voli jako sunce i dobro drenirano tlo.

4. Kadifa

Ovaj prekrasni jednogodišnji cvijet dolazi u nizu živih boja, od jarko žute i narančaste do zlatno žute i bijele.

Cvjeta brzo i vrlo plodno, a također je idealan i za ljeto jer dobro podnosi sunce. Osim na balkonu i u vrtu, cvast će i na najmanjem prozoru.

Foto: Canva / Dobra, stara kadifa nikada ne razočara

5. Petunija

Petunije su jedna od najpopularnijih jednogodišnjih cvjetnica zbog svojih divnih cvjetova koji cvjetaju od proljeća pa sve do prvog mraza.

Foto: Canva / Najljepše petunije krase brojne balkone

Poznate su po tome što ih je vrlo lako uzgajati i najbolje se ponašaju kada su posađene na sunčanom području. Rastu brzo i u vrlo kratkom vremenu preko vašeg će se balkona prelijevati njihovi krasni cvjetovi vedrih boja.

6. Maćuhica

Maćuhice će unijeti šarmantnu boju u vaš vrt ili na balkon svojim prekrasnim cvjetovima koji mogu biti u nijansama ljubičaste, ružičaste, žute, narančaste i drugim.

Foto: Canva / Maćuhica će uljepšati svako dvorište

Preferiraju blaže temperature i najbolje cvjetaju tijekom hladnijih proljetnih dana, ali neće vas iznevjeriti ni tijekom ljeta, bitno je da nisu cijelo vrijeme na jakom suncu.

Kopirati
Drag cursor here to close