I to je BiH

Ni jedan liječnik se nije javio na natječaj Doma zdravlja

Na posljednji natječaj u banjalučki Dom zdravlja nije se prijavio nijedan doktor.
Gospodarstvo / Posao | 24. 09. 2024. u 07:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok liječnici odlaze iz službi obiteljske medicine i hitne medicinske pomoći, bilo da je u pitanju otkaz, odlazak u mirovinu ili na specijalizaciju, malo njih se prijavi na natječaj da rade u domovima zdravlja, pa se tako na posljednji natječaj u banjalučki Dom zdravlja nije prijavio nijedan doktor.

Kako su za "Nezavisne" potvrdili iz DZ Banja Luka, ove godine je Službu obiteljske medicine napustilo deset doktora, i to po pet doktora medicine i specijalista obiteljske medicine, a na osnovu odlaska u mirovinu, sporazumnog prekida radnog odnosa, odlaska doktora na specijalizacije i sl., dok je primljeno šest doktora.

"Do 31. prosinca Službu porodične medicine napustit će još tri doktora specijalista obiteljske medicine zbog odlaska u mirovinu. Službu hitne medicinske pomoći ove godine napustila su tri, a primljen je jedan doktor medicine. U 2025. godini Službu obiteljske medicine napustiće pet doktora, dok će dva doktora napustiti Službu hitne medicinske pomoći zbog odlaska u mirovinu", ističu iz DZ Banja Luka i dodaju da je lani Službu obiteljske medicine napustilo 11 doktora, i to osam doktora medicine i tri doktora specijalista obiteljske medicine, a primljeno je sedam doktora.

"Službu hitne medicinske pomoći 2023. godine napustila su četiri, a primljeno je šest doktora. Dom zdravlja je od prosinca 2023. godine do veljače ove godine dva puta raspisivao natječaje za zaposlenje sedam doktora u Službi obiteljske medicine te su se prijavila samo dva doktora, od kojih je jedan odustao. Na posljednjem natječaju, koji je objavljen 3. rujna, tražili smo dva doktora medicine - specijalista urgentne medicine, pet doktora medicine - specijalista porodične medicine, te po dva doktora medicine u Službi obiteljske medicine i u Službi hitne medicinske pomoći sa edukativnim centrom, ali se nije prijavio nijedan doktor", dodaju iz ove ustanove.

Ističu da je ove godine Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS odobrilo deset specijalizacija iz obiteljske medicine, te pet specijalizacija iz urgentne medicine, prenose Nezavisne novine.

Kopirati
Drag cursor here to close