Omiljena destinacija

Značajan porast gostiju iz BiH u Makarskoj

Ovakav trend rasta dolazaka pokazuje da, unatoč izazovima, Makarska ostaje nezaobilazna destinacija za turiste iz Bosne i Hercegovine
Gospodarstvo / Turizam | 04. 09. 2024. u 22:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Makarska ove godine bilježi izvanredne turističke rezultate, a naročito je značajan porast broja gostiju iz Bosne i Hercegovine.

U kolovozu ove godine zabilježeno je čak 18 posto više dolazaka bh. turista nego u istom periodu pretprošle godine, što potvrđuje povratak turista na Jadran nakon pandemijskih godina.

Trend dolazaka

Prema podacima iz turističkih zajednica, turisti iz Bosne i Hercegovine su među vodećima po broju dolazaka u Makarsku. Ova destinacija je tradicionalno omiljena među bh. turistima zbog blizine i izuzetne prirodne ljepote. 

Ovakav trend rasta dolazaka pokazuje da, unatoč izazovima, Makarska ostaje nezaobilazna destinacija za turiste iz Bosne i Hercegovine. Za mnoge, ona je simbol ljeta, odmora i opuštanja.

Pola milijuna noćenja

U kolovozu je ostvareno preko pola milijuna noćenja u Makarskoj, točnije 503.096, što je za 2,4 posto više nego u prošloj godini. 

Najviše je noćenja ostvareno s poljskog tržišta, a Nijemci su na trećem mjestu. Ove je godine u kolovozu četvrto najjače tržište bilo hrvatsko koje je u konstantnom porastu, a potom ukrajinsko te mađarsko, piše Makarska Danas.

Kopirati
Drag cursor here to close