Inicijativa

Traži se nova revizija mostarske Deponije

Ured za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2019. godini posljednji put je proveo financijsku reviziju JP Deponija d.o.o. Mostar za 2018. godinu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 29. 05. 2024. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suada Halilović, zastupnica Naroda i pravde u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH uputila inicijativu prema Uredu za reviziju institucija Federacije BiH da se u planu aktivnosti za 2025.godinu uvrsti Financijska revizija za JP Deponija d.o.o. - Uborak u Mostaru.

Kako je priopćeno iz ove stranke, Halilović je naglasila da je Ured za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2019. godini posljednji put proveo financijsku reviziju JP Deponija d.o.o. Mostar za 2018. godinu.

''U sklopu navedenog financijskog izvještaja navodi da utvrđeno niz nepravilnosti u radu, kao i preporuka koje je potrebno otkloniti. Ovaj revizorski izvještaj o poslovanju javnog poduzeća za upravljanje komunalnim otpadom pruža detaljan uvid u niz problema i nepravilnosti'', navodi se.

Dodaje se kako je prema nalazima revizora, direktor donio brojne interne akte bez suglasnosti nadležnih organa, što, kako navode, stvara dodatnu pravnu neusklađenost.

''Preporuka revizora za uspostavljanje i implementaciju sustava financijskog upravljanja i kontrole prema CoSo modelu ukazuje na potrebu za hitnim djelovanjem kako bi se riješili ovi problemi. Ovakva situacija može negativno utjecati ne samo na poslovanje poduzeća već i na povjerenje javnosti i institucija u njegov rad. U konačnici, transparentnost, zakonitost i pravilno upravljanje ključni su za održavanje integriteta javnih poduzeća i osiguranje njihove održivosti i efikasnosti. Ovaj izvještaj ističe hitnost potrebe za promjenama i konkretnim akcijama kako bi se riješili problemi identificirani u poslovanju ovog javnog poduzeća'', navodi zastupnica Halilović u svojoj inicijativi.

Kopirati
Drag cursor here to close