Novac još nije planiran

Skoro 50 intervencija na 2,7 km ceste - Potrebna potpuna rekonstrukcija prometnice od Raštana do HE Mostar

Na ovoj maloj dionici svakodnevne su intervencije, a stručnjak iz Grada smatra kako je 'krpljenje' ceste 'bacanje novca', te da je ovoj dionici potrebna potpuna rekonstrukcija.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 09. 2024. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cesta od Željezničkog mosta u Raštanima do Hidroelektrane Mostar zahtijeva potpunu rekonstrukciju uz izgradnju nogostupa i rješavanje oborinske odvodnje, rekao je za Bljesak.info Branko Gašpar iz službe za građenje infrastrukturnih objekata Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

No kaže, nije upoznat s informacijom da su osigurana sredstva u Proračunu za 2024. godinu.

''Mislim da bi trebalo uraditi projektnu dokumentaciju za predmetnu rekonstrukciju dionice ceste, kako bi dobili potrebnu dokumentaciju i procijenjenu vrijednost investicije, ali i elaborat izvlaštenja, sa procjenom vrijednosti zemljišta za izvlaštenje, te na temelju navedenoga osigurati potrebna financijska sredstva za realizaciju ovog projekta (možda u sljedećem proračunu ili proračunima)'', kazao je Gašpar.

''Osobno mislim da je samo krpljenje ili presvlačenje ceste loša investicija i bacanje novaca'', poručio je.

Stoga je ovo pravo vrijeme da nadležni počnu razmišljati o lokalnim prometnicama i njihovoj rekonstrukciji.

Prije skoro mjesec dana pisali kako je spomenuta dionica, duga 2.7 kilometara prerezana i zakrpljenja 44 puta, od tada se broj 'intervencija' na ovoj prometnici povećao.

Važno je podsjetiti da je dio prometnice od skretanja za Orlac do Željezničkog mosta napravljen, kao i cesta iza HE Mostar, odnosno od Raštana do Vojna, ova mala dionica ostala je degradirana. 

Kopirati
Drag cursor here to close