Fontana u Mostaru

Nakon kiše slijedi čišćenje

Nakon kiše koja je pala u ponedjeljak 19. kolovoza, potrebno je ukloniti prljavštinu na fontani smještenoj na Španjolskom trgu te je očistiti od algi i lišća.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 08. 2024. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok je jednima kiša bila pravo ljetno osvježenje, drugima je stvorila dodatni posao.

Naime, nakon kiše koja je pala u ponedjeljak 19. kolovoza, potrebno je ukloniti prljavštinu na fontani smještenoj na Španjolskom trgu te je očistiti od algi i lišća.

Radnik kojeg smo ''uhvatili'' u poslu navodi kako ove radove treba ponavljati svako pet dana kako bi fontana ostala uredna i lijepa.

Podsjećamo, Služba za komunalne poslove Grada Mostara 15. travnja 2021. godine je putem izvođača radova J.P. Komunalno Mostar, koji pruža usluge održavanja javnih gradski izljeva i fontana, započela s puštanjem u rad aktivnih gradskih fontana.

Sukladno Zakonu o komunalnom redu razdoblje u kome rade gradske fontane je programiran od 15.4 -15.10. tekuće godine, dok o održavanju fontana brinu gradska komunalna poduzeća.

Inače, u Mostaru se nalazi 16 fontana, od kojih su neke stavljene u funkciju i trebale bi raditi do sredine listopada kada se, po odluci Grada, gase sve do proljeća.

Kopirati
Drag cursor here to close