Domaće snage

Filmovi "Hajduk" i "Diva" predstavljeni na Filmskom festivalu u Cannesu

Priče o povijesnim osobama s naših prostora, hajduku Mijatu Tomiću i Divi Grabovčevoj predstavljali su redatelj Branko Perić i producent Steve Ravic.
Kultura / Film TV | 22. 05. 2024. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrani filmovi "Hajduk" i "Diva" redatelja Branka Perića prezentirani su na Filmskom festivalu u Cannesu. Priče o povijesnim osobama s naših prostora, hajduku Mijatu Tomiću i Divi Grabovčevoj, filmskim distributerima, producentima, redateljima, glumcima i medijima predstavljali su redatelj Branko Perić i producent Steve Ravic.

''Steve Ravic jedan je od djelatnika australske produkcije 'Majestic film', koja ima veliku reputaciju u Cannesu, te smo filmove predstavili preko plakata, videa i naravno, izravnim kontaktom, što je na ovom festivalu najučinkovitije'', rekli su za Bljesak.info iz producentske kuće SP film i dodali kako su Stevea, koji živi u Australiji, upoznali prije nekoliko godina u Širokom Brijegu, otkud on i 'vuče' porijeklo.

Ornela kao Diva

Ekipu filma uz redatelja čini i Mara Perić, koja potpisuje scenarij i fotografiju, a dodaju kako je cijela obitelj u potpunosti uključena u ovaj projekt. Glavnu ulogu, Dive Grabovčeve, ostvarila je mostarska glumica Ornela Vištica.

Foto: Privatna arhiva / Ornela Vištica u ulozi Dive

Na naš upit o reakcijama koje su primili u Cannesu navode kako ljude strašno zanima naš kraj i povijest, a za sljedeću godinu dogovoreno je i premijerno prikazivanje ''Dive''.

Premijera sljedeće godine

''Obzirom da se radi o razdoblju Osmanskog carstva, ta možemo reći, borba za opstanak naroda i kršćanstva na našim prostorima ih jako zanima. Ljudi su maksimalno susretljivi i jednostavni. Samim tim da je, premijerno prikazivanje ''Dive'' dogovoreno u Cannesu, vidimo da su reakcije više nego odlične'', naveli su i dodali kako je bila iznimna čast što su jedan mali dio svoga kraja i BiH predstavili na tako velikoj svjetskoj manifestaciji.

''Slobodno mogu reći da podrška i potpora stiže iz cijele Hercegovine. I to mi je stvarno drago i ponosan sam. Od srca svima hvala'', poručili su za kraj.

Kopirati
Drag cursor here to close