Habitat Culture Fest

Mali festival koji zaslužuje veliku pažnju nastavlja s novim sadržajima na Boračkom jezeru

U nedjelju 25 kolovoza, s početkom u 10,30 u okviru ''Knjige za dorucak'' bit će predstavljen BiH književnik, urednik magazina Žurnal, Selvedin Avdić i njegova intimna monografija roman ''Moja fabrika''.
Kultura / Flash | 22. 08. 2024. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Hommage Dino Kasalo

Treće izdanja Habitat Culture Fest-a koje je počelo 6. srpnja 2024. i trajati će do septembra nastavlja s novim kulturnim sadržajima koje su pripremili za svoje posjetitelje na lokaciji Herzegovina Lodges na Boračkom jezeru.

U nedjelju 25 kolovoza, s početkom u 10,30 u okviru ''Knjige za dorucak'' bit će predstavljen BiH književnik, urednik magazina Žurnal, Selvedin Avdić i njegova intimna monografija roman ''Moja fabrika''. Moderator će biti Danijela Kegelj.

Hommage Dinni Kasalu

Kako su priopćili organizatori, 25. srpnja u 19 sati upriličit će hommage poznatom bh. redatelju i fotografu Dinni Kasalu.

U suradnji s njegovom obitelji u okviru večeri posvećene Kasalu bit će prikazana njegova tri dokumentarna filma: ''Pusti rijeku neka teče'', ''Slatka ljuta'' i ''Trn u oku''. Također, istog dana bit će otvorena i izložba fotografija koju su napravili on i njegova kćerka Lola.

Organizatori HabitatCulture Fest-a ističu da je ova izložba prodajnog karaktera i da će sav prikupljeni novac biti upućen planinarskom domu na Prenju.

Na večeri posvećenoj preminulom Kasalu govoriti će i njegovi prijatelji.

''Dinno je bio veliki borac za ljepši i bolji okoliš, volio je ekologiju. Doći će i njegovi prijatelji i poznanici iz GSS-a, zatim rafting klubova, Fondacije ''Atelje za društvene promjene''. Svi oni će nas podsjetiti na njegovu osobnost i ono što je stvarao'', priopćeno je.

Drugačiji doživljaj kulturnih sadržaja

Podsjećamo, Habitat Culture Fest je otvoren promocijom knjige ''Beskućnik'' Namika Kabila, koji je nakon otvaranja rekao da ljudi koji stoje iza Habitat Culture Fest-a su oni koji srcem vjeruju u njega, te da su dio tog zanosa uspjeli prenijeti i na sve sudionike.

Odlične književne večeri, izložbe, super filmovi i okrugli stolovi samo su dio Festivala koji u predivnom prirodnom ambijentu Boračkog jezera nudi potpuno drugačiji doživljaj kulturnih sadržaja u ovom dijelu Hercegovine.

''Jedan od naših gostiju, pisac Refik Hodžić je prilikom posjete ove godine rekao, kako je festival mali, ali po snazi ideja i vrijednosti koji promovira, te kvaliteti sadržaja – zaslužuje veliku pažnju javnosti. Mi zaista vjerujemo u to i zato srcem živimo sve ono što se tijekom ljeta događa u prostoru Herzegovina Lodges. To je jedna posebna energija koja se jednostavno mora osjetiti'', poručili su organizatori Habitat Culture Fest-a.

Inače, Habitat Culture Fest je nastao kao nastavak manifestacije ''Kulturno ljeto'' za koju su zaslužni istinski zaljubljenici u umjetnost i kulturu, Elmir i Goranka Prevljak. Želeći napraviti nešto više i sadržajnije, odlučili su pokrenuti ovaj Festival.

Za sve detalje možete posjetiti njihovu Facebook stranicu.

Kopirati
Drag cursor here to close