22. put

Izložba u Centru za kulturu Mostar

Annale crteža je likovna manifestacija selektivnog tipa na kojoj pravo sudjelovanmja imaju svi članovi Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. U Centru za kulturu Mostar bit će otvorena 18. rujna.
Kultura / Umjetnost | 16. 09. 2024. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskom Centru za kulturu u srijedu 18. rujna s početkom u 19 sati bit će otvorena tradicionalna izložba Annale crteža.

I ovoga puta organizatori izložbe su Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (ULUBiH) i Centar za kulturu Mostar.

Annale crteža je likovna manifestacija selektivnog tipa na kojoj pravo sudjelovanmja imaju svi članovi Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, a na ovogodišnjoj izložbi se predstavlja šezdesetak autora. Brojni od njih su već i ranije sudjelovali na ovoj smotri te bili nagrađivani.

''Mostar će i ovom izložbom biti jedan od umjetničkih i kulturnih centara naše domovine, a ovakvim sadržajima grad šalje i pozitivnu poruku, dobrodošlicu umjetnicima, ali i svima koji mogu donijeti nešto novo, lijepo i kvalitetno. Ono što odlikuje ovu postavku jeste prisustvo umjetnika različitih generacija te raznorodnih stilskih izraza i pravaca, kao i mladih umjetnika koji tek počinju svoju izlagačku aktivnost i kojima tek predstoje godine rada, otkrivanja i izgradnje sopstvene likovne poetike i izraza'', priopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

Ovo je 23. po redu izdanje Annala, a u Mostaru, odnosno u Centru za kulturu se održava po 22. put.

Kopirati
Drag cursor here to close