Likovna simbioza

"Prostori savršene plastike": Zajednička izložba mostarskih umjetnika u Banja Luci

Djela Mateje Galić i Željka Korena tvore cjelinu u kojoj se nadopunjavaju volumen i iluzija volumena, otvoreni i zatvoreni prostor, eksterijer i interijer
Kultura / Umjetnost | 18. 09. 2024. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kamenoj kući tvrđave Kastel u petak 20. rujna u 19 sati bit će otvorena izložba "Prostori savršene plastike" autora Mateje Galić i Željka Korena iz Mostara.

"Djela Mateje Galić i Željka Korena tvore cjelinu u kojoj se nadopunjavaju volumen i iluzija volumena, otvoreni i zatvoreni prostor, eksterijer i interijer čime je stvorena likovna simbioza u kojoj se radovi međusobno ne nadmeću za pozornost već komplimentiraju međusobne kvalitete", zapisao je o izložbi Jure Paponja.

Mateja Galić rođena je 1986. godine u Mostaru. Magistrirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu 2010. godine u klasi profesora Stjepana Skoke. Izlagala je na većem broju grupnih te je do sada priredila 6 samostalnih izložbi u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Autorica je dviju javnih skulptura. Galićeva živi i stvara u Širokom Brijegu gdje je i zaposlena kao docent na odsjeku kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, pišu Nezavisne novine.

Željko Koren rođen je 1983. godine u Mostaru. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu 2007. godine u klasi profesora Antuna Borisa Švaljeka, a dvije godine kasnije završava poslijediplomski studij "Ars Sacra" pod vodstvom profesora Ante Kajinića.

Izlagao je na velikom broju grupnih te je do sada priredio 19 samostalnih izložbi.

Radovi mu se nalaze u fundusu Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine, Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti u Sarajevu. Bio je voditelj mostarske galerije Rondo u periodu od 2016. do 2018. godine. Živi i radi u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close