Koje vi birate?

10 vrsta cvijeća koje miriše bolje od parfema

Ako tražite mirisno cvijeće za vaš dom ili pak za poklon dragoj osobi, donosimo vam popis od 10 vrsta cvijeća koje mirišu bolje od parfema.
Lifestyle / Flash | 02. 10. 2024. u 12:24 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jako puno ljudi voli cvijeće, bez obzira na to je li u njemu uživaju u svom vrtu ili u domu. 

Uz klasičnu ružu, umirujuću lavandu, opojnu gardeniju i nježni božur, svaka će se osoba osjećati kao da je u raju, prenosi Funny How Flowers Do That. Ako tražite mirisno cvijeće za vaš dom ili pak za poklon dragoj osobi, donosimo vam popis od 10 vrsta cvijeća koje mirišu bolje od parfema. 

1. Božur

Ovi raskošni cvjetovi mirišu jednako lijepo kao što izgledaju. No imajte na umu da nisu svi mirisi božura jednaki: neki su opojniji od drugih. Potražite sortu Charlie's White s velikim zaobljenim bijelim cvijetom i izvrsnim prepoznatljivim mirisom.

2. Ruža

Ovaj opojan, bezvremenski, klasični miris ruže podsjeća na tradicionalne engleske seoske vrtove. Buket ovog cvijeća će sigurno biti divan mirisni dodatak u prostoriji u kojoj najviše boravite. 

3. Ljiljan

Ljiljan doista zna kako ostaviti dojam u vašem domu. Ako njegove kitnjaste latice nisu bile dovoljne da privuku vašu pažnju, njegov opojan miris sigurno hoće.

4. Frezija

Malo je mirisa koji viču 'proljeće' poput svježeg mirisa frezije. Lagan, ali s dovoljno dubine da očara vaša osjetila, savršen je sezonski mirisni cvjetni dar.

5. Gardenija

Gardenija ima karakterističan miris 'bijelog cvijeta' koji ju je učinio popularnim izborom za bilo koju priliku. 

6. Lavanda

Sa svojim prepoznatljivim mirisom, nadaleko poznatom po svojim umirujućim svojstvima, lavanda je savršeni dodatak svakog toaletnog stolića u spavaćoj sobi. 

7. Zumbul

Ako volite miris lavande, ali preferirate nešto malo manje biljno, a malo više cvjetno, ne tražite dalje od zumbula – sličan je lavandi, ali malo slađi, i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

8. Tuberoza

Slično kao jasmin i gardenija, tuberoza je puna mirisa. Također ima elegantan izgled što je čini idealnim cvijetom za minimalističko uređenje doma.

9. Jorgovan

Poput trešnjinog cvijeta i magnolije, pogled na stabla jorgovana u cvatu jedna je od najvećih proljetnih radosti. Ali ovaj lijepi ljubičasti cvijet također je postao sve popularniji u buketima, zahvaljujući svojoj vintage estetici i mekom, slatkom mirisu.

10. Jasmin

Slatki mirisni, mali bijelo-ružičasti cvijet - jasmin je odličan izbor za mirisni buket koji će krasiti vaš dom ili biti drag poklon osobi koju volite. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close