Slažete li se?

4 stvari kojih ste se trebali riješiti prije mnogo godina

Svi imamo neke stvari od kojih nam se teško razdvojiti te ih godinama ostavljamo da skupljaju prašinu.
Lifestyle / Flash | 02. 09. 2024. u 09:17 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko god puta sebi rekli da je vrijeme da ih se riješimo, na kraju ih odlučimo zadržati, prenosi The Kitch. U nastavku pričamo o 4 stvari kojih ste se trebali riješiti prije mnogo godina.

1. Dekoracije za zabave

Volim priređivati tematske zabave za svoju djecu i obično im kupujem ukrase za scenu. Mogu donekle opravdati zašto sam se zadržao na općenitijem dekoru, poput zlatnih zavjesa od šljokica ili svjetlucavih natpisa "Sretan rođendan", ali ne razumijem zašto sam zadržao stvari poput pozadine staje koju sam upotrijebio za rođendan na farmi mog sina ili ribljih ukrasa koje sam koristio za zabavu svoje kćeri na temu oceana.

Jesam li mislio da ću reciklirati teme? Možda. U svakom slučaju, poklonio sam cijelu ogromnu kantu punu ukrasa za koje sam siguran da će drugima donijeti mnogo radosti.

2. Slomljene igračke ili igračke kojima nedostaju dijelovi

Ove su bile mrtav teret od trenutka kada su pukle. Ne znam jesam li mislio da će se dijelovi koji nedostaju jednog dana pojaviti ili sam vjerovao da ću imati vremena za popravak igračaka poput jednog od malih vilenjaka Djeda Mraza, ali ni jedno ni drugo nije se dogodilo.

Žao mi je što sam ih zadržao i osjećam krivnju zbog njih sve ovo vrijeme. Samo su mi oduzimale prostor a na kraju sam ih morao baciti jer se nisu mogle popraviti.

3. Posuđe koje nikad nismo voljeli

Pitam se zašto sam se držao posuđa koje nikad nije odgovaralo mom ukusu? Vjerojatno zato što mi ih je netko dao i osjećao sam se krivim što sam se riješio nečega što nije samo dar, već i nešto što je savršeno korisno.No jesam li ikad imao korist od tih stvari?

Ne. Ljubav izražena u darivanju bila je primljena sa zahvalnošću kada je dar davan. Ta se ljubav ne mijenja ovisno o tome stoji li dar u mojim ormarićima ili ne. Volio bih da sam te komade dao nekome kome su zaista bili potrebni.

4. Višak posteljine

Prenatrpani ormar za posteljinu nije ničije idealno mjesto. No, ipak bih se držala dodatne posteljine, starih jastučnica i umrljanih ili poderanih ručnika za svaki slučaj (čega, nisam sigurna). Bez obzira na stanje stare posteljine, odbijala sam je baciti.

No na kraju sam shvatila da nema potrebe žrtvovati urednost zalihe posteljine u svakodnevnom životu s više od dva kompleta posteljine. Tako je moj ormar uvijek bio uredan i ne bih se bavila hrpom stare posteljine koju ionako ne bih mogla iskoristiti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close