Što vi nosite na plažu?

7 stvari koje uvijek morate ponijeti na plažu

Bez obzira idete li ovog ljeta na plažu ili bazen, važno je spakirati sve što vam je potrebno za ugodan i siguran boravak uz vodu.
Lifestyle / Flash | 17. 07. 2024. u 10:24 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne znate što spakovati u torbu za plažu? Evo sedam osnovnih stvari za plažu bez kojih nikada ne biste trebali izaći iz kuće, prenosi GoHealth Urgent Care.

1. Krema za sunčanje

Krema za sunčanje ljetni je proizvod koji morate imati,i kako biste zaštitili svoju kožu od štetnih sunčevih zraka. Odaberite proizvod širokog spektra između 30 i 50 SPF. Pobrinite se da ga nanosite svako dva sata ili nakon plivanja ili znojenja.

Ne zaboravite zaštititi usne; odaberite balzam za usne koji također sadrži SPF. Ako pretjerate, razmislite o losionu za poslije sunčanja kako biste svoju kožu hidratizirali nakon dana provedenog na suncu.

2. Kutija prve pomoći

Možete napraviti jednostavan komplet prve pomoći tako da mali ruksak ili platnenu torbu napunite osnovnim potrepštinama za manje ozljede, posjekotine ili ogrebotine.

Kutija prve pomoći način je pružanja manje medicinske pomoći prije nego što potražite profesionalnu njegu ako je potrebna. Pribor treba sadržavati rukavice za jednokratnu upotrebu i proizvode za njegu rana poput antibiotske masti, gaze i zavoja.

Spakirajte pincetu u slučaju da trebate ukloniti krhotine, krpelje ili žalce insekata. Također biste trebali spakirati lijekove koji se izdaju bez recepta, uključujući kremu s kortizonom, antihistaminike i lijekove protiv bolova i groznice.

Kompleti prve pomoći također trebaju sadržavati zaštitu od sunca i destiliranu vodu koju možete koristiti za liječenje dehidracije ili ispiranje rana.

3. Sunčane naočale

Kada provodite vrijeme na suncu, važno je zaštititi ne samo kožu, već i oči od štetnih UV zraka. Dakle, obavezno nosite sunčane naočale kad god ste vani.

Sunčane naočale mogu spriječiti nekoliko očnih stanja, uključujući makularnu degeneraciju, kataraktu i bore koje nastaju škiljenjem pri jakom svjetlu.

Sunčane naočale također mogu spriječiti pterigij - abnormalni rast tkiva na rožnici koji može ometati vid i, u nekim slučajevima, zahtijeva kirurško uklanjanje. Uvijek ponesite svoj omiljeni par sunčanih naočala, posebno kad idete na plažu.

4. Dodatnu odjeću

Obavezno spakirajte dodatnu suhu odjeću u torbu za plažu, kako biste se mogli presvući iz mokrog kupaćeg kostima čim izađete iz vode.

Dokazano je da nošenje mokre odjeće začepljuje pore i folikule dlake te povećava rast bakterija koje uzrokuju akne. Mokra odjeća također povećava rizik od gljivičnih infekcija kože kao što su svrbež i lišajevi.

Žene koje nose mokru odjeću izložene su povećanom riziku od gljivične infekcije jer se gljivica brže razmnožava kada se vlaga i tjelesna toplina zarobe na području vagine.

5. Mobitel i punjač

Vaš mobitel može vam spasiti život, stoga ne izlazite iz kuće bez njega. Osim pakiranja telefona u torbu za plažu, svakako spakirajte prijenosni punjač kako biste osigurali da telefon ima dovoljno baterije u slučaju da ga morate koristiti u hitnim slučajevima.

Kako biste zaštitili svoj telefon ako ste u blizini vode, razmislite o vodootpornoj maski za telefon kako biste bili sigurni da radi ako vam zatreba.

6. Boca vode

Provođenje cijelog dana na otvorenom tijekom ljeta može vas dovesti u opasnost od dehidracije i toplinskog udara. Bitno je piti dovoljno vode, a boca s vodom može pomoći.

Pokušajte popiti otprilike jednu čašu vode svakih 20 minuta, ako je vani vruće. Ograničite alkohol tijekom vrućih dana, jer može pogoršati dehidraciju.

7. Dezinfekcijske maramice za ruke

Još jedna bitna stvar koju trebate spakovati u torbu za plažu su maramice za dezinfekciju ruku. One se mogu koristiti za brisanje pijeska, čišćenje prolivenih tekućina ili dezinfekciju ruku prije jela.

Nekoliko drugih stvari koje možete ponijeti na plažu uključuju:

  • Šešir za zaštitu od sunca
  • Suncobran
  • Dobru knjigu
  • Bluetooth zvučnike
  • Slušalice
  • Grickalice i ostala pića
  • Igračke, ako idete na plažu s djecom
  • Prijenosnu stolicu
  • Ručnik za plažu ili deku

Bez obzira koliko i s kim ostajete na plaži, ove stvari će vam olakšati, i vaš boravak pod suncem učiniti ugodnijim. 



Kopirati
Drag cursor here to close