Jednostavno i učinkovito

Kako očistiti staklena vrata tuš kabine: 4 jednostavne metode

Nitko ne voli tvrdokorne mrlje na staklima od tuša, a u nastavku vam donosimo odlične trikove da ih jednostavno uklonite.
Lifestyle / Flash | 06. 06. 2024. u 12:50 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redovito čišćenje korištenjem pravih rješenja i materijala ključno je za blistavo čista staklena vrata tuš kabine, prenosi The Spruce.

Mrlje od tvrde vode, naslage sapuna i plijesan mogu se lako nakupiti na vratima tuš kabine zbog stalnog kontakta s vodom, ali uz samo nekoliko zaliha iz vaše smočnice, nekoliko alata za čišćenje, možete ih održati u najboljem izdanju.

U nastavku saznajte kako očistiti staklena vrata tuš kabine pomoću 4 jednostavne metode koje možete isprobati kod kuće.

Koliko često čistiti vrata tuš kabine?

U idealnom slučaju, vrata tuš kabine - staklena i akrilna - treba čistiti nakon svakog tuširanja kako bi se isprale naslage sapuna.

Brzo prskanje sredstvom za čišćenje i brisanje krpom učinit će temeljitije čišćenje bržim i lakšim. Staklena vrata tuš kabine treba dubinski čistiti jedanput do dva puta tjedno kako bi se održao njihov sjaj i spriječilo nakupljanje naslaga sapuna.

Kako očistiti staklena vrata tuš kabine octom? 

Kiselina u octu pomoći će u uništavanju ostataka sapuna na staklenim i akrilnim vratima, što će rezultirati sjajem.

Zagrijte ocat i pomiješajte s deterdžentom za suđe

Uliijte 1 šalicu destiliranog bijelog octa u zdjelu, stavite u mikrovalnu i zagrijavajte 30 do 45 sekundi. Topli ocat ulijte u bočicu s raspršivačem i dodajte nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa.

Poprskajte vrata tuš kabine

Počevši od vrha vrata tuš kabine, jako poprskajte područje. Ostavite otopinu da odstoji i djeluje najmanje pet minuta.

Oribajte, isperite i obrišite vrata

Ponovno počevši od vrha vrata, izribajte spužvom. Isperite vrata vodom. Najlakši način za ispiranje vrata je ručna glava tuša s podesivim protokom vode, ako je imate. Osušite vrata krpom od mikrovlakana.

Savjeti

Iako nikada ne biste trebali koristiti spužvu za ribanje ili abrazivnu četku na staklenim vratima, ubrusi za sušenje pružaju malo nježne abrazije koja može pomoći u uklanjanju tvrdokornih mrlja od sapuna.

Kako očistiti vrata tuš kabine limunovim sokom?

Limun nije tako kiseo kao ocat, ali ljepše miriše i očistit će staklo ako se više potrudite oko čišćenja. Ponavljamo, nemojte koristiti sok od limuna ako imate pod tuša od prirodnog kamena.

Pomiješajte otopinu za čišćenje od limuna: kako biste napravili vlastitu otopinu za čišćenje od limuna, pomiješajte tri žlice limunova soka po šalici tople vode u zdjeli.

Nanesite otopinu, izribajte i osušite: počevši od vrha vrata tuš kabine, raspršite otopinu. Pričekajte pet minuta, a zatim istrljajte spužvicom. Nije potrebno ispiranje, samo osušite i uglancajte vrata krpom od mikrovlakana.

Uklonite tvrdokorne mrlje: Za dodatnu abraziju bez ogrebanja stakla, prerežite limun na pola i pospite ga sodom bikarbonom ili soli. Nježno izribajte vrata tuša kako biste uklonili ostatke sapuna i vode.

Kako očistiti vrata tuš kabine amonijakom? 

Amonijak je često vodeći sastojak u proizvodima za čišćenje prozora jer ostavlja sjaj bez tragova.

Pomiješajte otopinu amonijaka: pomiješajte 1 žlicu kućnog amonijaka s 1 litrom tople vode u boci s raspršivačem. Pobrinite se da imate vrlo dobru ventilaciju u prostoriji prije upotrebe otopine amonijaka.

Poprskajte, izribajte i osušite: poprskajte toplu otopinu amonijaka. Pričekajte pet minuta, a zatim spužvom izribajte vrata. Osušite vrata krpom od mikrovlakana.

Kako očistiti tračnice vrata tuša?

Naspite ocat u tračnicu tuša: papirnatim ručnikom ili starom krpom začepite odvod ili proreze na tračnicama. Ulijte dovoljno destiliranog bijelog octa da ispuni cijelu stazu. Ostavite ocat da odstoji preko noći.

Ribanje četkicom za zube: Nakon otprilike osam sati, koristite četkicu za zube da izribate mrlje i prljavštinu sa tračnica tuša. 

Isperite i osušite: dobro isperite područje čistom vodom. Osušite stazu starim ručnikom.

Savjeti za dulje održavanje vrata tuševa čistima

Svakodnevno koristite sprej za čišćenje kako biste spriječili nakupljanje naslaga sapuna.

Premažite vrata sredstvom za zaštitu od vode kako bi ona skliznula s vrata. Ako živite u području s tvrdom vodom, dodajte sustav za omekšavanje vode u svoj dom.

Kako bi tračnice tuša bile čiste, osušite područje nakon svakog tuširanja starim ručnikom nakon što ste obrisali vrata tuša.

 

Kopirati
Drag cursor here to close