Hmmmmm

Znate li što je ljubavno pravilo 80:20?

Imajte na umu da pravilo 80:20 nije izgovor za pronalaženje nedostataka u partneru jer vam on ne može pružiti 100% vaše sreće.
Lifestyle / Flash | 15. 07. 2024. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda ste čuli za pravilo o zdravoj prehrani naziva 80:20, ali jeste li znali da se istoimeno pravilo može primijeniti i u ljubavnim vezama?

Dobar i kvalitetan ljubavni odnos onaj je koji nas usrećuje, ispunjava, daje nam nadu, hrabrost i oslonac da nismo sami i da je ona druga osoba uvijek tu za nas, kao i mi za nju, piše Zadovoljna.hr

20 posto sebi

No, postoji jedno pomalo kontroverzno ljubavno pravilo koje kaže da vezom, koliko god zdrava i cjelovita bila, možemo ispuniti oko 80% svojih želja i potreba te da odnosom možemo biti zadovoljni u istom tom postotku. Ostalih barem 20% trebamo biti dovoljni sami sebi.

Naravno, takav je omjer potpuno razuman i realan: partneri trebaju biti tu jedno za drugo, ali vrijeme koje provodimo odvojeno također mora biti jedan od prioriteta. I tu ne mislimo na vrijeme provedeno na poslu.

Neki se parovi mogu toliko naviknuti da sve vrijeme provode zajedno da zaborave biti odvojeni i ispunjavati svoje vlastite potrebe, ne samo one koje dijele s partnerom. Naravno, nema ništa loše u tome da želimo provoditi vrijeme sa svojom dragom osobom, ali ne bismo trebali izgubiti vlastiti identitet u tom procesu.

Pravilo 80:20 nije izgovor

Posvećujući barem 20% svog vremena svojim osobnim aktivnostima - bilo da je to čitanje, odlazak u teretanu ili šetnja prirodom - znate da možete (i trebate) uživati u vremenu provedenom sami.

Nije to zanemarivanje vašeg partnera, i on i vi trebate s vremena na vrijeme biti pomalo sebični i uživati u "vremenu za sebe". Oboje tako možete istraživati vlastite strasti i interese i pružiti jedno drugome podršku i prostor za to.

Svi volimo onaj osjećaj kada jako želimo vidjeti našu posebnu osobu jer jedva čekamo razgovarati s njom, a to što smo s vremena na vrijeme razdvojeni može nam u vezu vratiti onu staru iskru i strast koja se utopi u neprekidnoj zajedničkoj rutini.

Imajte na umu da pravilo 80:20 nije izgovor za pronalaženje nedostataka u partneru jer vam on ne može pružiti 100% vaše sreće. Nitko nije savršen, pa ako se osjećate kao da nešto nedostaje, uživajte radije u neovisnosti i znajte da je pronalaženje načina da sami sebe usrećite dobra stvar.

Kopirati
Drag cursor here to close