Provjerena rješenja

Muku mučite sa žutim mrljama na majicama? Donosimo 5 načina kako ih ukloniti

Žute mrlje na odjeći tijekom ljeta stvaraju velike probleme svima. Donosimo 5 savjeta kako ih ukloniti, bez puno muke.
Lifestyle / Flash | 10. 07. 2024. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dezodorans ima nesretnu tendenciju da ostavlja žute ili bijele tragove na našoj odjeći. Iako ih se teško riješiti jednostavnim pranjem u perilici, ovih nekoliko savjeta učinit će da zauvijek nestanu.

1. Soda bikarbona i bijeli ocat

Za uklanjanje mrlja od dezodoransa s obojenog odjevnog predmeta pomiješajte tri žličice sode bikarbone i dvije žličice bijelog vinskog octa, prenosi tportal.hr

Ovom mješavinom krpom namažite mrlju, no pazite da ne dođete u kontakt s tekućinom.

Ostavite da odstoji pet minuta, a zatim stavite tretirani predmet u perilicu rublja. Prednost ovog recepta je da briše sve tragove mrlja, ali i da nestaje uporan miris znoja.

2. Aspirin za uklanjanje mrlja od dezodoransa

Za uklanjanje žute mrlje od dezodoransa ne postoji ništa bolje od aspirina. Pomiješajte čep vodikovog peroksida, pet litara vode i malo aspirina. Potopite umrljani odjevni predmet u lavor na sat vremena i žute mrlje postaju stvar prošlosti.

3. Kako ukloniti mrlje od dezodoransa s crne odjeće?

Na crnoj odjeći mrlje od dezodoransa obično su bijele boje, ponekad tvoreći 'kraste'. Nakon uklanjanja potonjeg, nježno istrljajte mrlju krpom namočenom u bijeli ocat. Isperite i gotovi ste!

4. 70 postotni alkohol za uklanjanje mrlja

Ako nemate sastojke za pripremu jednog od gore navedenih recepata, nemojte paničariti. Jednostavno natapkajte mrlje od dezodoransa na svojoj bijeloj košulji (ili drugoj odjeći) s malo etilnog alkohola i zatim temeljito isperite kako bi mrlje nestale.

5. Amonijak za uklanjanje mrlja

Posebno učinkovito sredstvo protiv žutih mrlja je amonijak. Jednostavno ga razrijedite s hladnom vodom, lagano nanesite na tragove dezodoransa pa isperite sapunicom.

Kopirati
Drag cursor here to close