Njami

Kocke od malina za nedjelju popodne

Pripremi se za eksploziju okusa! Bijela čokolada i maline nikad nisu bile tako ukusne
Lifestyle / Hrana | 20. 07. 2024. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako tražiš jednostavan desert, možda za nadolazeći ljetni piknik ili želiš oduševiti iznenadne goste, slojevite kocke kocke od maline i bijele čokolade su savršeno rješenje.

S obzirom na to da sadrže samo nekoliko sastojaka i gotovo bez miješanja, izuzetno su jednostavne za pripremu.

Sastojci

graham krekeri 2 šalica

maslac 0,50

šalica šećer kristal 2 žlice

bademi 2 šalica

bijela čokolada 2 šalica

kokos u listićima 2 šalica

kondenzirano mlijeko 400 g

džem od malina 2 šalica

Postupak

Zagrij pećnicu na 175°C. Obloži posudu za pečenje dimenzija 23x33 cm papirom za pečenje i ostavi sa strane. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj mljevene graham krekere, maslac i šećer dok smjesa ne poprimi izgled mokrog pijeska. Utisni smjesu graham mrvica u pripremljenu posudu za pečenje.

Na podlogu pospi 1 i ½ šalicu krupno nasjeckanih badema i 1 i ½ šalicu komadića bijele čokolade. Pažljivo rasporedi zaslađeno kondenzirano mlijeko ravnomjerno preko badema i čokolade. Pospi kokos ravnomjerno preko sloja kondenziranog mlijeka. Žlicom rasporedi džem od malina na vrh i nježno ga razmaži preko kokosova sloja.

Pospi preostale bademe i komadiće bijele čokolade preko sloja džema od malina. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici 25-30 minuta, ili dok džem ne postane mjehurićast, a vrh lagano zlatne boje. Pusti da se kolač potpuno ohladi prije nego što ukloniš papir za pečenje iz posude i izrežeš na kocke.

Kopirati
Drag cursor here to close