Isprobaj

Od smokvina lista može se napraviti odličan sladoled

Priprema je vrlo jednostavna.
Lifestyle / Hrana | 05. 09. 2024. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smokvin list odlična je namirnica koja jelima u kojima se koristi daje uistinu posebnu aromu. Pravi ljetni hit je sirup od smokvina lista čijim se razrjeđivanjem dobiva divan, osvježavajući sok. A još bolji je genijalan sladoled od smokvina lista.

Priprema je vrlo jednostavna, a zatim, nakon 4-6 sati pripreme u aparatu za sladoled i zamrzavanja, na redu je uživanje u ovom genijalnom sladoledu.

Sastojci

smokvin list 6 kom

slatko vrhnje 450 ml

mlijeko 450 ml

mahuna vanilije 1 kom

žumanjak 6 kom

šećer 100 g

Postupak

Operi i osuši smokvine listove koji moraju biti mladi i svježi. Nakon toga, ako imaš plinski plamenik, listove lagano zagrij jedan po jedan, ali pazi da se ne zapale. Ako nemaš plinski plamenik, onda istu stvar napravi na tavi, na jakoj vatri - zagrijavaj smokvine listove dok se potpuno ne osuše i ne počnu kovrčati.

Zagrij mlijeko, slatko vrhnje i razrezanu mahunu vanilije te postrugane sjemenke vanilije zajedno s listovima u posudi na srednjoj vatri. Kad krene kipjeti, makni s vatre i pusti da stoji sa strane 20-ak minuta da se infuzira.

Žumanjke izmiksaj zajedno sa šećerom dok ne dobiješ blijedu, pjenastu smjesu. Na to procijedi infuziranu smjesu vrhnja i mlijeka. Smjesu vrati u posudu i zagrijavaj na slaboj vatri.

Stalno miješaj, i zagrijavaj dok se smjesa na ugusti. Procijedi kremu i pusti da se potpuno ohladi, potom je ubaci u aparat za sladoled i prati upute proizvođača.

Kopirati
Drag cursor here to close