Baciti je!

Ovo je posljednja stvar koju biste trebali učiniti s praznom bocom kečapa

Sigurno se pitate za što vam prazna boca kečapa može poslužiti, zar ne?
Lifestyle / Hrana | 22. 05. 2024. u 09:45 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kečap i kuhanje ljeti idu zajedno kao, eto, kečap i senf. Ako još niste ispraznili bocu kečapa, vjerojatno uskoro hoćete, prenosi The Kitchn. (Mi nismo vidoviti - samo znamo kako te stvari idu!) Prije nego što bacite tu praznu bocu u smeće, imamo prijedlog koji bi vam se mogao svidjeti. Spremni? Palačinke!

Umjesto da bacite tu bocu, operite je i iskoristite u vašoj kuhinji kao dozator tijesta za palačinke. 

Da, možete kupiti otmjene dozatore tijesta za palačinke dizajnirane upravo za tu svrhu — no ovaj iz kućne radinosti je izvrstan. Nema smisla trošiti novac kad već imate nešto što će obaviti posao na isti način.

Trebat će vam lijevak (ili vrlo mirna ruka) da napunite bocu, te tada možete jednostavno izliti tijesto u posudu jednostavnim stiskom. Ovo nam se sviđa jer uklanja nered koji dolazi sa zdjelom i kutlačom, drži tijesto na mjestu (zahvaljujući dizajnu boce okrenutom naopačke) i nevjerojatno olakšava kreativnost s dizajnom i slovima.

Također je nevjerojatno zgodan ako imate djecu i želite ih uključiti u proces pravljenja palačinki vikendom ujutro. Također, kad otvorite tu novu bocu kečapa, ako imate nekoliko minuta, možete ga malo upotrijebiti za čišćenje.

Zašto koristiti kečap za čišćenje? Pretvorite ga u octenu kiselinu, organski spoj koji se nalazi u octu — uobičajenom sastojku većine marki i vrsta kečapa u bocama. Limunska kiselina u rajčicama također daje svoj poseban učinak, čineći kečap učinkovitim (i iskreno, zabavnim) načinom za uklanjanje prljavštine i stvaranje sjaja.

Upotrijebite malo kečapa za uklanjanje dosadnih tragova vode s vaše slavine ili pomiješajte jednake dijelove kečapa sa soli i njime uklonite te tamne mrlje s vašeg omiljenog (i skupog!) bakrenog posuđa.

Kopirati
Drag cursor here to close