Radite li ih vi?

Ovih 5 stvari uništavaju gotovo svaki brak

Može biti šokantno vidjeti dvoje ljudi koji su bili nevjerojatno sretni u svom braku da podnose zahtjev za razvod. Nažalost, ovo je pojava koja se događa prečesto, te ostavlja ljude da se pitaju što je pošlo po zlu.
Lifestyle / Obitelj | 12. 09. 2024. u 12:06 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ali razvod se ne događa samo tako. Često će raspadu braka prethoditi nekoliko događaja, koji se mogu izbjeći uz samo malo predviđanja i spremnosti da stvari funkcioniraju, prenosi Risserlaw

Brakovi su timski rad, a uz pravu pomoć supružnici mogu prijeći preko sitnih pritužbi. Međutim, ako jedna strana prestane biti voljna kao druga,  brak se neće moći održati.

Heidi Risser je stekla iskustvo kao jedna od vještih posrednica za razvod braka u Charlotte NC. Uspjela je vidjeti, na temelju iskustva, neke stvari koje uništavaju brak. Evo 5 najvažnijih koje biste vi i vaš partner trebali izbjegavati.

1. Neiskrenost

Iako postoje različite vrste neiskrenosti, ono se u suštini svodi na istu stvar – nemogućnost povjerenja. Nepoštenje i neiskrenost se može odnositi na financije, na vaše osjećaje ili samo na općenito manjak poštovanja. Stvara rupe u braku kada jedna strana stalno laže o svemu.

Zbog toga je drugoj strani teško vjerovati svom partneru što dovodi do problema u braku. Neiskrenost o tome kako se osjećate gomilat će se sve dok jednog dana to više ne budete mogli podnijeti.

2. Obezvrjeđivanje

Obično počinje kao malo zadirkivanja, smijanja i zbijanja šala na tuđi račun, pogotovo u javnosti. No češće nego ne, netko prijeđe granicu, a da toga nije svjestan, a onda to drugoj strani postane bolno i neugodno. Ako svojim djelima ili riječima stalno zadirkujete partnera, znajte da to može stvoriti pukotine u vašem braku.

3. Nezrelost i sitničavost

Veza cvjeta uz zdravu dozu kompromisa i nesebičnosti. Svakodnevna pitanja ne bi trebala biti razlog za intenzivne rasprave. Obje strane moraju shvatiti da ne moraju uvijek biti u pravu. Ako jedan ili oba partnera skladište mane i nepravde druge strane poput streljiva, to postaje recept za katastrofu.

4. Skretanje pažnje sa supružnika

Može biti lako izgubiti se u poslu na nekoliko sati. Ali ako stalno stavljate posao ili djecu iznad svog supružnika, to šalje poruku da niste zainteresirani za njih.

U braku bi obje strane trebale nastojati jedno drugo svjesno i dosljedno staviti na prvo mjesto. Ako se jedna strana osjeća zapostavljeno i nevoljeno, može pokušati potražiti tu potvrdu negdje drugdje, a to ne sluti na dobro.

5. Nedostatak odgovarajuće komunikacije

Ovo je glavni razlog propalih brakova. Parovi bi uvijek trebali razgovarati jedni s drugima, a ne jedni o drugima. Uvijek razjasnite i tražite pojašnjenja jer su pretpostavke često pogrešne i donose nepotrebne bolove.

Ne možete uvijek suditi o partnerovim postupcima kroz maglu onoga što osjećate. Vaš partner ne može čitati vaše misli, a ni vi ne možete čitati njihove. Ako ne znaju da nešto nije u redu, kako to mogu popraviti? Rješenje je razgovarati o tome.

Iako sigurno postoji više razloga zašto brakovi propadaju, ovo su neki od glavnih. Ako ste zaista svjesni ovih stvari to vam može uvelike pomoći u održavanju braka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close