13. i 14. rujna

U Mostaru 10. Simpozij medicinskih sestara/tehničara

10. Simpozij medicinskih sestara/tehničara s međunarodnim sudjelovanjem održati će se 13. i 14. rujna 2024. godine.
Lifestyle / Zdravlje | 11. 09. 2024. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

10. Simpozij medicinskih sestara/tehničara s međunarodnim sudjelovanjem održati će se 13. i 14. rujna 2024. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Simpozij se održava u organizaciji Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Udruge/Udruženja medicinskih sestara/tehničara u Bosni i Hercegovini, a pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova BiH.

Tema simpozija, koja će i ove godine okupiti više od 400 sudionika je ''Obrazovanje medicinskih sestara/tehničara u skladu sa standardima i normativima zdravstvene zaštite(njege)''.

Cilj ovog Simpozija jeste donijeti važne zaključke koje ćemo ispred Udruge uputiti prema nadležnim ministarstvima obrazovanja te pokušati utjecati na ublažavanje posljedica koje proizlaze iz sadašnjeg sustava obrazovanja, a to su s jedne strane hiperprodukcija kadra i s druge strane pritisak na zdravstvene ustanove.

Svečano otvorenje će biti upriličeno u petak, 13. rujna 2024. godine u 12.00 sati na Medicinskom fakultetu, a konferencija za medije prije navedene svečanosti, u 11.30 sati.

Medicinske sestre i tehničari najbrojniji su medicinski profesionalci koji svakodnevnim djelovanjem ostavljaju dubok trag u promicanju sestrinske skrbi te stoga se nadamo da ćete Vašim medijskim praćenjem doprinijeti promociji ovog jubilarnog i značajnog skupa.

Kopirati
Drag cursor here to close