Google preglednik

Chrome će omogućiti sinkroniziranje grupa tabova na više uređaja

Googleov preglednik uvodi nekoliko noviteta, korisnih za one koji u njemu istodobno drže mnogo otvorenih kartica i u njima se teško snalaze, kao i za one koji aktivno rade na više uređaja.
Sci-Tech / Internet | 12. 09. 2024. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Googlea najavljuju nekoliko novih funkcionalnih dodataka za svoj internetski preglednik Chrome, što bi trebalo olakšati život naprednim korisnicima, koji imaju naviku držati mnogo otvorenih kartica i koristiti preglednik na više uređaja istodobno.

Prva najavljena mogućnost, koja će uskoro stići na Chrome za iOS i iPadOS, jest mogućnost stvaranja grupa tabova, pa potom označavanja tih grupa imenima i bojama. Jednom kad su otvoreni tabovi grupirani, njima se može upravljati na način da ih se preslaguje i organizira kako to korisniku odgovara, javlja Bug.

Tako stvorene grupe, a i one izrađene na desktop verziji Chromea, uskoro će biti moguće sinkronizirati na više uređaja. Grupe više neće biti vezane uz preglednik nego uz korisnički račun, pa gdje god da ih izradite, imat ćete im pristup na svim svojim stolnim ili mobilnim uređajima. Bit će tako lakše, poručuju i Chromeovog tima, raditi na više lokacija, početi zadatak na jednom, a završiti ga na drugom uređaju i slično.

U smislu dodatnih "pametnih" funkcija, Chrome će dobiti i još jednu eksperimentalnu mogućnost. Preglednik će, naime, korisniku proaktivno nuditi otvaranje stranica, koje su mu već otvorene na nekom drugom uređaju s istim korisničkim računom.

Želite li, dakle, preseliti rad ili surfanje s mobitela na računalo, tablet ili obratno, sve što će ubuduće biti potrebno učiniti jest ostaviti otvoren tab na prvom uređaju, pa otvoriti Chrome na drugome.

Preglednik će to prepoznati pa vam odmah ponuditi nastavak rada u kartici koju ste negdje drugdje ostavili aktivnom.

Sve opisane mogućnosti zasluga su Googleovih AI modela, a u preglednike bi mogle biti implementirane "uskoro", kažu iz te kompanije, ne otkrivajući točno datum ili verziju s kojom će nove funkcije zaživjeti u praksi.

Kopirati
Drag cursor here to close