Sredstvima EU

Ministrica Bošnjak posjetila SCM: "Pokušat ćemo pomoći..."

"Naša želja jeste pomoći studentskim centrima što je više moguće i nadam se ćemo u budućnosti na državnoj razini više razgovarati na ovu temu", poručila je ministrica Bošnjak.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 09. 2024. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ravnateljica Glibić i ministrica Bošnjak

Ministrica civilnih poslova BiH Dubravka Bošnjak posjetila je u četvrtak Studentski centar Sveučilišta u Mostaru gdje je razgovarala s ravnateljicom spomenute institucije Anitom Glibić.

Ovo je prvi put da ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine posjeti Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, a ravnateljica Glibić je iskoristila ovu priliku kako bi ministricu Bošnjak upoznala s radom Studentskog centra, sustavom financiranja i svim uslugama koje ova institucija nudi studentima.

"Prvi put imamo priliku ugostiti ministricu s državne razine i na ovakvoj jednoj razini prezentirati naš rad. Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, kao lider u našoj zemlji je u stalnoj potrazi za novim projektima i to je bila jedna od tema o kojoj smo razgovarali s ministricom Bošnjak. Vjerujem da ćemo kroz pojačanu komunikaciju u budućnosti i razmjenu informacija lakše doći do mogućnosti da apliciramo za određena sredstva, osobito ona koja nam dolaze iz Europske unije. Zahvalni smo ministrici Bošnjak na spremnosti da nam u budućnosti pomogne kako bi lakše došli do zacrtanih ciljeva", izjavila je ravnateljica Glibić nakon sastanka.

Ministrica Bošnjak izrazila je zadovoljstvo onim što je danas vidjela u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru, ali je i izrazila žaljenje što Ministarstvo civilnih poslova nema veće mogućnosti podržati rad institucija ove vrste.

"Ministarstvo civilnih poslova BiH ima jedan specifičan položaj jer zbog nadležnosti ne može izravno pomagati institucijama kao što je Studentski centar Sveučilišta u Mostaru nego jedino možemo preko grantova usmjeriti određena sredstva prema ovim ustanovama. Naša želja jeste pomoći studentskim centrima što je više moguće i nadam se ćemo u budućnosti na državnoj razini više razgovarati na ovu temu", poručila je ministrica Bošnjak.

Dodala je kako je Ministarstvo civilnih poslova BIH ima pristup brojnim programima, osobito onima koje nam na raspolaganje stavlja Europska unije te bi se u budućnosti tu trebao tražiti način kako doći do određenih sredstava za planirane projekte.

"Koliko razumijem, vodstvo Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru ulaže mnogo napora kako bi osiguralo potrebna sredstva za rad ove institucije i u budućnosti ćemo kroz redovnu komunikaciju pokušati stvoriti prilike da studenti i ova institucija imaju mogućnost prijaviti se na brojne programe koje Ministarstvo civilnih poslova podržava, osobito one programe koji dolaze iz Europske unije. I na taj način ćemo pokušati pomoći uspješnom funkcioniranju Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru", zaključila je ministrica Bošnjak.

Kopirati
Drag cursor here to close