Velika borba

Odbojkašice Studenta u pet setova savladale Kakanj

Nakon osvojenog drugog seta, činilo se kako su odbojašice Studenta slomile otpor gostujućeg sastava s obzirom na vodstvo od 10:5 u četvrtom setu, međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima.
Sport / Ostali sportovi | 26. 09. 2024. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbojkašice Studenta ostvarile su pobjedu u susretu prvog kola Superlige Federacije BiH - skupina Jug. One su nakon velike borbe u pet setova uspjela savladati gošće iz Kakanja, po setovima 14:25, 25:22, 25:23, 22:25, 15:10.

Rezultat potvrđuje da je meč bio poprilično izjednačen, da je u svakom od pet setova bilo manjih ili većih preokreta. Tek je prvi set bio izuzetak, iako su u ranoj fazi istog povele domaće odbojkašice. Gošće su sredinom prvog seta povela 19:14 i bez većih problema stigle do prednosti 0:1.

U drugom setu je ekipa Kaknja vodila 8:16, 12:17, ali je domaća ekipa hvatala priključak i finišu seta napravila preokret za 1:1. Sličan rasplet smo imali u trećem setu. Gošće su imale u jednom trenutku pet poena prednosti, ali opet posustaju pa Student stiže do 2:1.

Nakon osvojenog drugog seta, činilo se kako su odbojkašice Studenta slomile otpor gostujućeg sastava s obzirom na vodstvo od 10:5 u četvrtom setu, međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima. Sada je ekipa Kaknja iz poena u poen hvatala ritam, pa je završnicu ušla s prednošću od tri poena (19:22), koju mostarske odbojkašice nisu uspjele anulirati.

Na kraju je odluka pala u petom setu. Student je poveo 6:3, 9:5, završilo je 15:10. U narednom kolu na rasporedu je mali gradski derbi jer se sastaju SOK Mostar - OK Student.

Kopirati
Drag cursor here to close