Inovativan pristup

VIDEO Ovako izgleda odgoj djece u vrtićima u Kini: ''Miješam malter, motam žicu...''

Osim tradicionalnog načina učenja kroz igre i pjesme, mališani sada sudjeluju u aktivnostima kao što su miješanje betona, zidanje cigli i kuhanje hrane.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 06. 2024. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kini, predškolski obrazovni sustav ima, za nas, poprilično neobičan i inovativni pristup. U mnogim vrtićima diljem zemlje, djeca već od najranije dobi uče praktične vještine koje ih pripremaju za svakodnevni život.

Osim tradicionalnog načina učenja kroz igre i pjesme, mališani sada sudjeluju u aktivnostima kao što su miješanje betona, zidanje cigli i kuhanje hrane. Ovaj jedinstveni pristup obrazovanju pomaže djeci da razviju motoričke sposobnosti, timski rad i osjećaj odgovornosti.

Miješanje betona i zidanje cigli omogućuje im da razumiju osnove građevinskih radova, dok kuhanje hrane potiče njihovu kreativnost i uči ih važnosti pravilne prehrane.

Video koji prati ovaj tekst prikazuje upravo te aktivnosti. Djeca prihvaćaju nove izazove, učeći kroz igru i praktičan rad.

Roditelji su oduševljeni ovim inovativnim pristupom, jer vide konkretne rezultate u razvoju svojih mališana. Kineski predškolski sustav postaje inspiracija za mnoge druge zemlje koje razmatraju slične promjene u svojim obrazovnim programima.

Ovaj pristup ne samo da priprema djecu za školu, već ih i oprema za život, stvarajući samopouzdane i sposobne pojedince.

Kopirati
Drag cursor here to close