Nova akvizicija

Canva preuzima startup za GenAI ilustracije Leonardo.ai

Softver za grafički dizajn prilagođen i početnicima i naprednim korisnicima već koketira s generativnom umjetnom inteligencijom, a novom će akvizicijom dobiti jedan od najboljih modela na tržištu.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 07. 2024. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogima omiljeni generator slika uz pomoć umjetne inteligencije, australski Leonardo.Ai, bio je nezavisni igrač na tržištu kojem je popularnost vrlo brzo rasla, a novi modeli bivali sve kvalitetnijima.

Generativna umjetna inteligencija za stvaranje ilustracija i dalje je jedno od vrlo aktivnih područja za razvoj i ulaganja, a to slijede i neizbježna udruživanja. Startup Leonardo.Ai, star tek oko godinu i pol, tako će se pridružiti etabliranoj dizajnerskoj platformi Canva, također pokrenutoj u Australiji, javlja Bug.

Iz Leonarda tom prigodom poručuju da će im udruživanje s novim timom omogućiti još brži razvoj modela i dovođenje inovacija na tržište. Čim se integriraju s njima, proširit će istraživačke i razvojne timove diljem svijeta, kako bi razvili više funkcija i modaliteta u svojim sustavima.

Modeli koji generiraju slike u sustavu Leonardo.Ai postat će dijelom Canvinog kreativnog paketa, a najavljene su i nove funkcije, više kontrole pri generiranju sadržaja i slično.

Istovremeno, Leonardo.Ai kao takav ne bi se trebao promijeniti. Najavljeno je da će njihova platforma ostati nezavisna, svi postojeći alati dostupni, a neće se mijenjati niti postojeći komercijalni uvjeti korištenja, tj. cijene.

Financijski detalji ove akvizicije nisu objavljeni, ali je priopćeno da se radi o kombinaciji isplate u gotovini i dionicama, koje će primiti osnivači startupa. Svih 120 njihovih zaposlenika bit će pridruženo Canvi, kao i dosadašnja uprava.

Canvi je ovo već drugo preuzimanje ove godine. U ožujku su kupili Affinity, kreativni softverski paket za profesionalni dizajn, u želji da svojim alatima u segmentu grafičkog dizajna dodaju nešto profesionalnije alate i postanu konkurentnijima Adobeu.

Kopirati
Drag cursor here to close