Nude pomoć

Bh. navijači - ujedinjeni u pomoći

Svi navijači ''mobilizirali su snage'' te nude pomoć.
Sport / Flash | 04. 10. 2024. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BH Fanaticosi, Manijaci, Horde Zla, Red Army, Ultrasi, svako na svoj način pomaže unesrećenima u poplavama, iako se preko terena gledaju poprijeko, kada je pomoć u pitanju svi djeluju.

''Klub navijača "Red Army" se stavlja na raspolaganje svim spasilačkim službama na terenu, te pomaganje tim područjima stavljamo kao prioritet u našem djelovanju. Za sve informacije našim članovima o načinu pomoći i odlasku bit će naknadne obavijesti i upute!'', objavili su danas na profilu.
 

Navijači HŠK Zrinjski su se odazvali pozivu UKC Mostar kojem je potrebna krv svih krvnih grupa. ''Zbog povećane potrebe za krvi svih krvnih grupa, iz Transfuzijskog centra SKB Mostar pozvali su sve redovite darivatelje, ali i ostale da daruju krv u prostorijama ovog centra!'', napisali su navijači Zrinjskog. 

Navijačka skupina Ultras Zrinjski Mostar se stavila na raspolaganje svim službama spašavanja.

BH Fanaticosi putem društvenih mreža instruirale su svoje članove da se jave i pomognu gdje god je to potrebno. ''Apelujemo na građane da pozovu broj koji je objavio Pomozi.ba – 17039, kako bi se pomoglo ugroženim u novonastaloj situaciji s poplavama. Članovi BHF-a neka se obrate i prate instrukcije vodstva po gradovima i regijama zbog daljnjih dešavanja'',  napisali su.

Slično su uradili i navijači sarajevskih klubova, FK Sarajevo i FK Željezničar.

''Nakon razornih poplava koje su pogodile gradove i naselja naše domovine, Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo – Horde zla se stavlja na raspolaganje u svakom vidu pomoći nadležnim institucijama i organizacijama. Pozivamo navijače FK Sarajevo i sve one koji su u mogućnosti da pomognu područjima pogođenim poplavama da se jave na mail: hordezlaunfks@gmail.com ili da doniraju 2.00KM pozivom na 17039. UNFKS – Horde zla''

''Povodom poplava koje su zadesile našu zemlju, grupa će se staviti na raspolaganje za bilo kakav vid pomoći. U skorije vrijeme bit će objavljeni pozivi i informacije za način prikupljanja pomoći, ali i odlazak na pogođena područja'', napisali su iz navijačke grupe 'Manijaci'.

 

Odgađaju se sportske priredbe u BiH

Povjerenstvo za natjecanje Nogometnog saveza BiH donijelo je odluku o odgađanju svih utakmica u okviru natjecanja koje organizira Savez.

Ova odluka je donesena zbog prirodne nesreće uzrokovane poplavama i klizištima u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine, a koje su prouzrokovale i ljudske žrtve, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. Odluku o odgodi prvenstvenih utakmica donio je i Rukometni savez BiH.

Košarkaški savez BiH također je odlučio odgoditi početak prvenstva, pa se ovoga vikenda neće igrati susreti prvog kola. 

Kopirati
Drag cursor here to close