Prvi krug Istoka

VIDEO I Knicksi prošli dalje, slijede Pacersi

Knickse je naravno predvodio Jalen Brunson s 41 poenom i 12 asistencija. Oni će u polufinalu Istočne konferencije igrati protiv Indiana Pacersa.
Sport / Košarka | 03. 05. 2024. u 09:44 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajna serija prvog kruga, ona između New Yorka i Philadelphije je stigla do kraja. Knicksi su slavili u šestoj utakmici 118:115, pa ćemo ih gledati u polufinalu play offa.

Iako su pokušali domaći navijači kupiti što više ulaznica kako bi gosti ostali bez podrške, u Wells Fargo Centru je bilo fanova Knicksa. Knicksi su imali osam poena prednosti dvije i pol minute prije kraja, ali prethodne utakmice su pokazale da to pa skoro ništa ne znači.

Oubre je poentirao za tri, Brunson je potrošio napad gostiju. Maxey je svojim ludim polaganjem vratio Sixerse u život. Dva napada zaredom su gosti ostali bez poena, zakucavanjem Oubrea Phila je došla na poen zaostatka. Knicksi su uzeli time out na 111:111, Hart je ostao sam i pogodio za tri poena.

Uslijedila je penal završnica, Brunson je iskoristio dva slobodna, Sixersima je ostalo sedam sekundi za napad. Maxey je potrošio previše vremena, Hield je dobio zadnju loptu, nije pogodio. Knickse je naravno predvodio Jalen Brunson s 41 poenom i 12 asistencija. Josh Hart je utakmicu završio sa 16 poena i 14 skokova, dok je Donte DiVincenzo postigao 23 poena, OG Anunoby 19, a Isaiah Hartenstein 14.

Video: Sixers - Knicks 

Kod Sixersa najbolji je bio Joel Embiid 39 poena i 13 skokova, Hield je dodao 20 uz šest trica.

Oslabljeni Bucksi nisu uspjeli izboriti eventualnu sedmu utakmicu protiv Pacersa. Iako je Indiana držala na odstojanju Buckse, utakmica nije bila odlučena sve tamo do završnice treće četvrtine, odnosno početka četvrte.

Tada su Pacersi povezali dvije trice, za 98:82. To je bila prednost koju jednostavno Milwaukee nije mogao anulirati. Završilo je uvjerljivih 120:98. Strijelci su kod Indiane bili ravnomjerno raspoređeni. Obi Toppin 21 poen, T.J. McConnell 20, Pascal Siakam ubacio je 19 koševa, Tyrese Haliburton je na 17 poena dodao 10 asistencija. Kod Bucksa Damian Lillard 28 poena, Brook Lopez 20, Bobby Portis također 20 uz 15 skokova.

Kopirati
Drag cursor here to close