Gužva na Istoku

VIDEO I Maxey kao Reggie Miller nekada u Gardenu

Peta utakmica između New York Knicksa i Philadelphije je ponudila sve ono što nudi play off u svojim najboljim izdanjima. Knicksi su vodili 96:90, 30 sekundi prije kraja, ali su izgubili.
Sport / Košarka | 01. 05. 2024. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Istoku je gužva i sada je već jasno kako će prvi krug ipak malo "potrajati". Sixersi su preživjeli nemoguće u Gardenu. Tyrese Maxey je publiku podsjetio na vremena Reggia Millera.

Peta utakmica između New York Knicksa i Philadelphije je ponudila sve ono što nudi play off u svojim najboljim izdanjima. Knicksi su vodili 96:90, 30 sekundi prije kraja, kada je Maxey pogodio za tri uz dodatno. Hart je od dva bacanja ubacio jedno, pa su Sixersi dobili priliku za povratak.

Za dugi napad. Ali ne, Maxey je potegao skoro s osam metara i pogodio. Knicksima je čak ostalo osam sekundi, ali je Batum blokirao Brunsona. Maxey je nastavio uništavati Knickse kroz produžetak. Kad je trebao bio je tu da pogodi tricu. Minutu i 14 prije kraja produžetka Embiid je na sceni.

Opet koš uz dodatno, pa su gosti na +4. Ali je onda Embiidu dosuđena nesportska, pa nakon trice Brunsona opet utakmica u egalu. Nažalost, po domaće navijače Brunson je bacio jednu loptu u aut, gosti su bili sigurni s linije slobodnih i vraćaju se u život nakon 112:106. Knicksi u seriji vode 3-2.

Tyrese Maxey je završio s rekordnih 46 poena u play offu, Joel Embiid je dodao 19 poena, 16 skokova i 10 asistencija. Jalen Brunson predvodio je New York s 40 poena. Gosti su pogodili 15 trica, Tyrese Maxey sam sedam

Video: New York - Philadelphia 

Ništa manje uzbudljivo nije bilo u petoj utakmici između Clevelanda i Orlanda. Cavsi su imali četiri poena prednosti 40 sekundi prije kraja. Na kraju je Franz Wagner zaustavljen. Mitchell je s linije slobodnih potvrdio trijumf Cavsa. Banchero je samo postavio konačnih 104:103. Donovan Mitchell je predvodio Cleveland s 28 poena, Darius Garland ubacio je 23, a Max Strus 16. Kod Orlanda najbolji je s 39 poena i osam skokova bio Paolo Banchero. Cleveland sada vodi u seriji 3-2.

Iako graju bez dvojice svojih najboljih igrača, Milwaukee Bucksi su još uvijek živi. U petoj utakmici su nadigrali Indianu 115:92, pa Pacersi
imaju vodstvo u seriji 3-2. Milwaukee je odlično odradio drugu i treću četvrtinu petog dvoboja te je u tim dijelovima susreta prelomio dvoboj na svoju stranu. Napadački jaku Indianu sveo je Milwaukee na samo 36 poena u te 24 minute igre, a ujedno je napravio 28 poena razlike u te dvije dionice

Video: Cleveland - Orlando 

Cijela petorka Milwaukeeja postigla je dvoznamenkasti broj poena u petom susretu, s tim da su predvodnici bili Khris Middleton i Bobby Portis koji su postigli po 29 poena. Middleton je tome dodao 12 skokova i pet asistencija, a Portis, koji je na početku četvrte utakmice bio isključen zbog fizičkog nasrtaja na suparničkog igrača, je imao deset skokova. Istaknuo se i Patrick Beverly s 13 poena i 12 asistencija.

Kod napadački loše Indiane najbolji je bio Tyrese Haliburton sa 16 koševa, šest asistencija i četiri skoka. Indiana je u ovoj utakmici za tri poena gađala tek nešto više od 30 posto, 12-38.

Kopirati
Drag cursor here to close