Indiana gubi 0-3

VIDEO I Pacersi ispustili 18 poena prednosti, sada im prijeti metla

2:24 prije kraja i dalje su Pacersi držali kontrolu utakmice, Boston je bio u minusu osam poena. Međutim, u završnici se situacija zakomplicirala.
Sport / Košarka | 26. 05. 2024. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je bila još jedna od onih utakmica u play offu. Indiana Pacersi su u jednom trenutku imali 18 poena prednosti, sredinom druge četvrtine. (64:46). 

Na ulasku u četvrtu četvrtinu bilo je plus devet za domaće, 2:24 prije kraja i dalje su Pacersi držali kontrolu utakmice, Boston je bio u minusu osam poena. Međutim, u završnici se situacija zakomplicirala.

Nakon što Pacersi nisu realizirali napad, Tatum je odgovorio tricom za 109:106. Pacersi se nekako drže na plus pet, ali onda ide sjajno dodavanje Tatuma za Horforda, nova trica Celticsa sedamdeset sekundi prije kraja.

Domaći košarkaši kompliciraju u napadu, vrijeme prolazi, nema poena, ali zato Holiday pogađa uz dodatno za vodstvo Bostona. Prvo još od početka druge četvrtine. Sada se i Pacersima žuri, forsiraju, nema poena. Na kraju je Holiday ukrao jednu loptu, s linije slobodnih bacanja je kompletirao seriju Bostona 13:2 za konačnih 114:111

Video: Indiana  - Boston 

Jayson Tatum je bio najbolji kod Bostona, 36 poena, deset skokova, osam asistencija. Odlično su ga pratili Jaylen Brown (24 poena), Al Horford (23 poena). Kod Pacersa na 32 poena je stao Andrew Nembhard i ono što je zanimljivo, još tri igrača su išla preko dvadeset poena T.J. McConnell (23 poena), Pascal Siakam i Myles Turner po 22, ali očito ni to nije pomoglo Indiani koja sada gubi u seriji 3-0 i Boston je vrlo blizu velikog finala.

Kopirati
Drag cursor here to close